סלט תפוזים וגזר מקורמלים עם יוגורט, כוסברה ודבש מאנוקה


דבש מאנוקה ידוע בזכות תכונותיו האנטי-דלקתיות ואנטי-בקטריאליות החזקות שלו, וכמזון-על עוצמתי עם פרופיל תזונתי עשיר וייחודי. יותר מכל זה- הוא הוכתר בפה אחד על ידי צוות טולסי ופוקה ישראל בתור הדבש הכי טעים בעולם! אז קבלו מתכון קליל וקיצי שמשלב את הדבש האהוב ומפורסם- סלט מתקתק, מרענן ומזין בערכים טובים, כזה שרתצו להכין כל יום בקיץ הזה. 

רכיבים:
 5-6 גזרים
1 בצל אדום, פרוס לחצי
1 תפוז רגיל חתוך דק
1 כף דבש מאנוקה רוא
מיץ מ-2 תפוזים
1 מקל קינמון
1 1/2 כף זרעי כוסברה
3 כפות יוגורט (או תחליף יוגורט שקדים כדי להפוך לטבעוני)
חופן קטן של כוסברה קצוצה
שמן זית אורגני בכבישה קרה
מלח ופלפל

הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-350 מעלות צלזיוס. 

בסיר קטן מערבבים את המיץ משני התפוזים, דבש מאנוקה ומקל קינמון, מביאים לרתיחה, מכבים את האש ומניחים בצד ל-10 דקות.

משרים את הגזר בתערובת מיץ התפוזים למשך 20 דקות לפחות.

מניחים את הגזר עם המיץ בתבנית ומזלפים מעל שמן זית, זרעי כוסברה ומלח ופלפל. מכניסים לתנור.

על תבנית נוספת מערבבים את פרוסות התפוז והבצל האדום ומוסיפים שמן זית, מלח ופלפל. מכניסים לתנור. כל 10 דקות מערבבים את הגזר, התפוז והבצל לצלייה מכל הצדדים.

מוציאים את הגזרים כשהם נראים מקורמלים, ואת התפוזים והבצל כשפרוסות התפוז נראות פריכות (שימו לב שייתכן שתצטרכו להוציא את הבצל מוקדם יותר מכיוון שהם עלולים לצלות מהר יותר).

מורחים את היוגורט בתחתית צלחת הגשה, מערבבים את הגזר, הבצל והתפוז ומניחים על היוגורט. מפזרים מעל את זרעי הכוסברה המסוכרים ואת הכוסברה הקצוצה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומגישים.