קינואה בול
הקינואה היא זרע קטן ועגול אשר נצרכה במשך אלפי שנים על ידי מקומיים בדרום אמריקה. קינואה מכילה יותר חומרים מזינים מרוב הדגנים בעולם ומוגדרת כמזון-על.
קבלו את המנה המושלמת לארוז לעבודה, ללימודים, או סתם ארוחת צהריים או ערב קלילה: קינואה בול- פשוט להכנה, מזין, ועשיר בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.
רכיבים לרוטב פלפל אדום קלוי:
450 גרם פלפלים אדומים קלויים
1 שן שום
½ כפית מלח
1 מיץ לימון
125 מ"ל שמן זית
75 גרם שקדים
רכיבים לבול:
½ כוס קינואה מבושלת
תרד, קייל, מלפפון או כל ירק/עלה ירוק אחר
גבינת פטה (אפשר טבעונית)
זיתי קלמטה
בצל אדום פרוס דק או מוחמץ
בזיליקום, פטרוזיליה או שמיר קצוצים
שמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- מניחים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה. המרקם צריך להיות סמיך אך יחסית חלק.
- מבשלים את הקינואה לפי הוראות האריזה כשהקינואה מוכנה, אנחנו מוכנות לבנות את הקינואה בול שלנו.
- אחסנו שאריות במיכלים נפרדים והרכיבו כל קערה ממש לפני ההגשה, במיוחד את הירוקים והרטבים.