מאפינס שוקולד עם קקאו ריישי לאטה ערב
הכירו את המתכון המושלם למאפינס שוקולד נימוח, טעים, וטבעוני; מתאים לנשנוש קליל או קינוח אחרי ארוחת הערב ואף יכול לשפר לכם את איכות השינה. ניתן בקלות להפוך את המתכון ללא גלוטן בעזרת תחליף הקמח האהוב עליכם.
רכיבים:
1 כוס של קמח רב-תכליתי (ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן)
1 כוס סוכר קוקוס או ¼ כוס דבש מאנוקה רוא
2 כפות אבקת קקאו
1 כף אבקת קקאו ריישי לאטה ערב
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
2/3 חלב שקדים או כל חלב אחר לבחירתכם
1/2 מים
1/4 שמן קוקוס וירג׳ין אורגני מומס
1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס עם שמן קוקוס. מניחים את התבנית בצד לשימוש מאוחר יותר.
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח, סוכר קוקוס/דבש, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח עד שהם מעורבבים היטב.
- לאחר מכן, מוסיפים את החלב, המים, השמן והוניל למרכיבים היבשים. מערבבים הכל יחד עד שהבלילה חלקה ואין גושים. הימנעו מלערבב את התערובת יתר על המידה, מה שעלול לגרום למאפינס קשים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית המאפינס כמעט עד למעלה.
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ואופים 15-18 דקות, או עד שמרכז כל מאפין מתייצב וקיסם המוחדר לאמצע יוצא עם מעט פירורים לחים. הקפידו לא לאפות יתר על המידה, בכדי שהמאפינס לא יצאו יבשים.
- מוציאים את תבנית המאפינס מהתנור ומניחים בצד להתקרר לחלוטין.
- מפזרים בעדינות מעט אבקת קקאו מעל. ניתן לקשט בעזרת פירות העונה או להכין קצפת בהתאם להעדפה אישית.