גאלט אוכמניות טבעוני עם פטריית רעמת האריה
הקינוח המושלם לתמיכה בבריאות קוגניטיבית בצורה טעימה ברמות. סלייס מהגאלט הזה ביחד עם מאצ׳ה לאטה יהיה הפיק-מי-אפ שחיכיתם לו ביום עבודה או לימודים שאינו נגמר. אוכמניות ידועות כמלאות בנוגדי חמצון חזקים שבעיקר מגנים על המוח מרדיקלים חופשיים. פטריית רעמת האריה תומכת בחיזוק הקשרים במוח, במערכת העצבים ובהורדת סטרס באופן יעיל בגוף לארוך זמן.
מרכיבים:
100 גרם קמח כוסמין מלא
50 גרם קמח ללא דגנים (ניתן להחליף עם רק קמח כוסמין מלא)
75 גרם שמן קוקוס וירג׳ין מוצק או גהיי
75 מ"ל מים קרים מאוד
1 כפית חומץ תפוחים
חלב צמחי לזיגוג
3 כוסות אוכמניות טריות או קפואות
2-3 כפות סוכר קוקוס
1 כפית גדושה פטריית רעמת האריה
קליפה מגוררת של לימון אחד
הוראות הכנה:
- נניח את הקמח ושמן קוקוס/גהיי מוצק במעבד המזון. נעבד בפולסים עד שהבצק נראה בערך כמו פירורי לחם. ניתן לעשות זאת גם בקערה רגילה עם מזלג.
- נעביר את תערובת הבצק לקערה גדולה.
- נמדוד 75 מ"ל / ¼ כוס + 2 כפיות מים קרים ונוסיף למים את חומץ התפוחים. נוסיף את המים בהדרגה לבצק ונאחד את הבצק בעזרת מזלג, חשוב לא ללוש בידיים. אם הבצק יבש מכדי להרכיב אותו, ייתכן שיהיה עליך להוסיף עוד נגיעה של מים, אך להוסיף אותם בהדרגה רבה, כפית אחר כפית.
- נניח את הבצק במקרר למשך 30 דקות לפחות.
- בזמן שהבצק נח במקרר נחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס ונכין תבנית אפייה גדולות עם נייר אפייה.
- בינתיים נכין את המילוי. בקערה נערבב את האוכמניות יחד עם הסוכר קוקוס, אבקת פטריית רעמת האריה וקליפת הלימון.
- לאחר שהבצק נח נפזר מעט קמח על נייר האפייה שלנו ובעזרת מערוך נרדד את הבצק לאט ובעדינות לעיגול.
- מניחים את מלית האוכמניות בתוך העיגול ומשאירים שוליים נדיבים מסביב למילוי.
- מקפלים את עודפי המאפה על המילוי ומברישים את המאפה בחלב צמחי.
- אופים בתנור במשך כ-35-40 דקות. פורסים ואוכלים את המאפה חמים. לחוויה מושלמת יחד עם גלידה כיפית.