סלט קינואה חם עם ירקות קלויים ורוטב ״גרין גודס״



סלט הקינואה החמים הזה הוא חגיגה של ירקות עונתיים שמתאחדים למנה מזינה ומנחמת. עקרון האכילה העונתית הוא דרך נפלאה להתחבר למחזורי הטבע, ליהנות מירקות בשיא טריותם ולהעניק לגוף את מה שהוא צריך בהתאם לעונה. הטוויסט במנה טמון ברוטב הייחודי שמעשיר את הסלט בויטמינים, מינרלים, ושפע של ערכים תזונתיים, הודות לאבקת הוויטלייזר שלנו. זוהי דרך פשוטה וטעימה להזין את הגוף באנרגיה ובמזונות על שיתמכו בכם בחורף הזה. 

רכיבים
לסלט:

1 כוס קינואה
1 פלפל צהוב, חתוך גס
1 בטטה, מקולפת וחתוכה לקוביות
1/2 ראש כרובית, מפוקת לפרחים
1 כוס גרגירי חומוס לאחר השרייה
1 בצל אדום, חתוך גס
1 כוס פרחי ברוקולי
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1/2 כוס גרגרי רימונים
עלי כוסברה טריים לקישוט

לרוטב:

1/2 אבוקדו
1/4 כוס פטרוזיליה טרייה
¼ כוס כורסברה טרייה
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כף שמן זית
1 כף טחינה(אופציונלי)
1 שן שום, קצוצה
2-3 כפות מים (לפי הצורך, בהתאם לסמיכות הרצויה)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מעט תבלין צ׳ילי חריף(אופציונלי)
1 כפית גדושה של אבקת ויטלייזר

הוראות הכנה

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס. מניחים את הפלפל הצהוב, בטטה, כרובית, בצל וברוקולי על תבנית אפייה. מטפטפים שמן זית ומפזרים מלח ופלפל. מכניסים לתנור למשך 25-35 דקות, או עד שהירקות נהיים רכים ומעט מקורמלים, תוך ערבוב בחצי הדרך. 10 דקות לפני הסיום מוסיפים לתבנית את גרגירי החומוס(עם עוד קצת שמן זית ומלח פלפל מעל)

  2. בזמן שהירקות מתבשלים, נכין את הקינואה:
    בסיר בינוני, מבשלים את הקינואה עם 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה, ואז מכסים ומבשלים על להבה נמוכה למשך 20 דקות, או עד שהקינואה רכה והמים נספגו. מערבבים בסיום ומניחים בצד.

  3. להכנת הרוטב:
    במעבד מזון או בבלנדר, טוחנים את האבוקדו, הפטרוזיליה, כוסברה, מיץ הלימון, שמן הזית, השום, אבקת הויטלייזר ומלח ופלפל. מוסיפים מים לפי הצורך עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצוייה. טועמים ומתאימים תיבול אם צריך.

  4. הרכבת הסלט: בקערת הגשה מוסיפים את הכמות הרצוייה של קינואה וירקות. מוסיפים מעל את הרימונים ועוד קצת כוסברה טרייה, ומפזרים את הרוטב מלצעלה. 


תהנו מסלט חורף מושלם, עשירר ומזין לארוחת צהריים או ערב. בתיאבון!