עוגת לימון, כורכום, ודבש נימוחה ומפנקת

אם אתם אוהבים עוגות פשוטות להכנה עם נגיעות של טעמים שונים ומיוחדים, העוגה הזו היא בדיוק בשבילכם!



עוגת לימון בשילוב עם תערובת הגולדן לאטה שלנו מביאה איתה טעמים חמימים ומפנקים. הלימון הטרי משתלב עם התבלינים של הכורכום, קינמון וקוקוס ליצירת עוגה רכה וטעימה, עם מתיקות עדינה שמגיעה מהדבש(או סירופ המייפל) שתבחרו להוסיף. זה לא רק הפינוק המושלם לצד כוס תה, אלא גם דרך מדהימה להוסיף לתפריט שלכם צמחים ותבלינים עם יתרונות מדהימים לחורף. 

רכיבים:
1.5 כוסות קמח רגיל או שקדים (210 גרם) 
2 כפיות אבקת סודה לשתייה
כפית מלח 1/2 
2 כפיות תערובת הגולדן לאטה של טולסי
1/2 כוס דבש מאנוקה או סירופ מייפל טבעי
2 כפות קליפת לימון מגוררת
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
3/4 כוס יוגורט (185 גרם) או תחליף טבעוני
1/2 כוס גהיי אורגנית
חצי לימון, פרוס דק לציפוי
1 כף אבקת סוכר (אופציונלי לציפוי)
2 ביצים גדולות (אורגניות)

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית אינגליש קייק בגודל 23
    x13 ס״מ עם מעט שמן קוקוס

  2. בקערה בינונית, מערבבים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, המלח ותערובת הגולדן לאטה

  3. בקערה גדולה, מערבבים יחד היטב את הדבש/מייפל עם גרידד הלימון. מוסיפים את היוגורט או את התחליף, הביצים, ומיץ הלימון הטרי ומערבבים שוב עד שהתערובת חלקה.

  4. בעזרת מרית, מוסיפים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים עד ששתיהן מתערבבות ואחידות. מערבבים פנימה את הגהי.

  5. יוצקים את התערובת לתבנית האינגליש קייק, משטחים את החלק העליון, ואז מניחים את פרוסות הלימון על פני התערובת.

  6. אופים למשך 50-60 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא יבש (כמה פירורים קטנים זה בסדר). ניתן לפזר מעל מעל אבקת סוכר, אבל אופציונלי.