סלט קיץ מרענן עם פירות העונה ואורז בר



קבלו שילוב מרענן של טעמים מתוקים ומלוחים שיביאו את הקיץ ישר לצלחת שלכם! עם שקדים קלויים, ארוגולה וענבים טריים, זהו סלט צבעוני ומזין שמתאים לארוחה קלה או כתוספת מפנקת. הרוטב העדין שמורכב משמן זית, חומץ בלסמי לבן, ותוספת של סופרפודס משלים את המנה בצורה מדוייקת והופך אותה לבחירה בריאה וטעימה במיוחד.

רכיבים:
⅔ כוס שקדים פרוסים מולבנים
¼ כוס שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי לבן
½1 כפית חרדל דיז'ון
¼ כוס בצל קצוץ דק דק
1 כפית מלח ים
2 כוסות אורז בר מבושל, לאחר שהתקרר
כ-150 גרם ארוגולה
2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
2 כוסות ענבים ללא גרעינים, חצויים
½ כוס תותי זהב
1 כפית אבקת רימונים או אבקת ויטלייזר

הוראות הכנה:

  1. מכינים את האורז ומניחים בצד שיתקרר.
  2. מחממים תנור ל-350 מעלות צלזיוס. קולים את השקדים על תבנית עם נייר אפייה במשך 8-10 דקות(לאחר 4-5 דקות פותחים את התנור והופכים בקלות את השקדים) עד שהם מזהיבים. מניחים בצד שיתקרר. 
  3. להכנת הרוטב, מערבבים את שמן הזית, חומץ, חרדל, אבקת רימונים או ויטלייזר, בצל ומלח בצנצנת זכוכית קטנה עם מכסה(או קערית קטנה). אוטמים, מנערים היטב ומניחים בצד למינימום 30 דקות או עד לשימוש.
  4. להגשה: שלבו את האורז המבושל, הארוגולה, פטרוזיליה, ענבים, גוג׳י בריז והשקדים. מערבבים היטב את הרוטב ומוסיפים לסלט, מערבבים הכל יחד.

בתיאבון!