הלאטה המושלם לקיץ! הוא מרענן, עדין במתיקותו, ומוגש עם קצף קר, סמיך, וענני בטעם לבנדר ומאקי- שמעניק גם צבע סגלגל עדין וגם בוסט נוגד חמצון.
רכיבים:
לסירופ לבנדר:
1 כף דבש מאנוקה
¼ כוס מים
1½ כפית פרחי לבנדר מיובשים למאכלי
למאצ'ה:
½ כפית אבקת מאצ'ה טקסית אורגנית
2½ כפות מים חמים(לא רותחים)
180 מ"ל (כ-¾ כוס) חלב לבחירתכם
1–2 כפיות סירופ מייפל טבעי/אגבה/ או עוד דבש מאנוקה
קצף קר קרמי לבנדר ומאקי:
1 כף חלב לבחירתך
3 כפות שמנת להקצפה
¼ כפית אבקת מאקי אורגנית
2–3 כפיות מסירופ הלבנדר שהכנתם
מכינים את סירופ הלבנדר:
שמים את כל המרכיבים של הסירופ בסיר קטן. מביאים לרתיחה, מנמיכים מיד את האש ונותנים לתערובת להתבשל במשך 5 דקות. מכסים את הסיר, מסירים מהאש ומשאירים להשרייה של 20 דקות. מסננים את הנוזל דרך מסננת דקה לתוך כלי אטום ושומרים במקרר.
מכינים את הקצף הקר הקרמי:
שמים את כל המרכיבים של הקצף (לפי הסדר) בכוס או קערית קטנה, ומקציפים בעזרת מקציף ידני עד שהתערובת הופכת לקרמית וסמיכה. מניחים בצד.
מכינים את המאצ'ה:
מסננים ½ כפית אבקת מאצ'ה לתוך קערה. מוסיפים את המים החמים ומקציפים בעזרת מקציף במבוק או מקצף חשמלי עד שהתערובת חלקה לגמרי.
מרכיבים את המשקה:
ממלאים כוס גבוהה בקרח. מוסיפים את החלב, את הסירופ או הממתיק שבחרתם, ואת המאצ'ה שהכנתם- ומערבבים היטב.
מוזגים מעל את קצף הלבנדר הקר ומגישים!