מרק עגבניות צלויות בתנור
מזג האוויר מתחיל להתקרר, וזה הזמן לשלוף את המתכון המושלם למרק עגבניות צלויות בתנור. מרק טעים, מנחם, ומזין בכל טוב. מתאים בול ליום אפרורי וגשום, קל להכנה ומלא רכיבים איכותיים ובריאים.
רכיבים:
כ- 7 עגבניות בינוניות חצויות
1 כוס עגבניות שרי שלמות
1 בצל לבן חתוך בגסות
1 ראש שום חצוי
1-2 גמבות חתוכות בגסות
¼ כוס שמן זית אורגני או 2 כפות גהיי
1 כוס ציר מרק ירקות
חופן עלי בזיליקום טריים + שמרו כמה להגשה
½ כף אבקת כורכום של נביטאס
מלח פלפל, ופפריקה מתוקה בתבלון לפי טעם
½ כפית אבקת פטריות מיאטקה למנה(להוספה לאחר שמורידים את המרק מהאש)
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל190 מעלות צלזוס
- שמים בתבנית את העגבניות, גמבות, בצל, שום ומפזרים מעל באופן שווה את השמן זית ותבלינים.
- מכניסים לתנור למשך 30-40 דקות עד שהכול מתרכך ומשחיר מעט בקצוות.
- כאשר הירקות מוכנים מעבירים לסיר עם כל הנוזלים (שימו לב להוציא את השום מהקליפות), מוסיפים את ציר המרק, עליי בזיליקום וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.
- מוסיפים את הכורכום ומערבבים
- מורידים מהאש, ניתן להגיש עם יוגורט או גבינה טבעונית ותוספת של עליי בזיליקום, בנוסף לחצי כפית אבקת פטריות מיאטקה למנה.
בתיאבון!