ארטיק פטל מוקונה לסוף הקיץ

ארטיק פטל מוקונה לסוף הקיץ

מוקונה נחשבת לאחד מצמחי המרפא האדפטוגניים המיוחדים – היא ידועה כצמח שמכיל באופן טבעי L-Dopa, חומר גלם לייצור הדופמין במוח. המשמעות? תמיכה במצב רוח מאוזן יותר, אנרגיה חיובית ותחושת רוגע פנימית. בנוסף, היא עשירה בנוגדי חמצון ותורמת לחיוניות כללית. קבלו דרך כיפית וטעימה לשלב את הצמח המדהים הזה ביומיום עם מתכון לארטיקים מרעננים שמתאימים בול לסוף הקיץ!

מצרכים (מכין 6–8 ארטיקים):

  • 2 כוסות פטל (טרי או קפוא), ניתן להשתמש גם בפירות יער אחרים כמו אוכמניות או תותים

  • 1 וחצי כוסות מים קרים או מיץ תפוחים אורגני, טבעי (ללא תוספת סוכר)

  • 2–3 כפות סירופ מייפל / דבש מאנוקה (לפי הטעם)

  • 1 כפית אבקת מוקונה אורגנית

אופן ההכנה:

  1. טוחנים בבלנדר את הפטל, המים/מיץ, המייפל והמוקונה עד שהתערובת חלקה.

  2. טועמים ומוסיפים מתיקות אם רוצים.

  3. יוצקים לתבניות ארטיק, מכניסים מקלות ומקפיאים לפחות 6 שעות או לילה שלם.

  4. שוטפים את התבניות במים פושרים לכמה שניות ומוציאים מהתבנית.

✨ מתקבל ארטיק קליל, מתוק באופן טבעי, מלא נוגדי חמצון ותוספת בוסט למצב רוח.