עוגיות מאצ'ה שקדים
בואו נכין את עוגיות המאצ'ה שקדים הרכות וטעימות ביותר בעולם! גם אם אתם אוהבי תה מאצ'ה, המתכון הזה הוא בשבילכם. עוגיות מתוקות ומנחמות עם טעם עמושלם של המאצ'ה פטריית רעמת האריה שלנו.
רכיבים:
1¾ כוס קמח (או תחליף לל"ג)
1 כפית סודה לשתייה
½ כפית מלח
2 כפות מאצ'ה פטריית רעמת האריה או מאצ'ה של נאביטס
½ כוס גהיי או חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס מייפל אורגני
1 ביצה שלמה או ביצת צ׳יה/פשתן
1 כפית תמצית וניל טהורה
1 כוס שקדים פרוסים (או שוקולד צ'יפס בהתאם להעדפה)
הוראות הכנה:
- בקערה בינונית ערבבו יחד את הקמח, סודה לשתייה, אבקת מאצ'ה, ומלח
- בקערה נפרדת ערבבו יחד את הגהיי והמייפל (אפשר עם מיקסר) למשך כדקה/שתיים עד שנהיית תערובת אחידה.
- הוסיפו את הביצה ותמצית הוניל וערבבו שוב עד לקבלת מרקם חלק.
- הוסיפו את הרכיבים היבשים לרטובים וערבבו עד לקבלת בצק.
- הוסיפו את שקדים, ערבבו, והניחו בצד למשך 20 דקות
- חממו את התנור ל175 מעלות צלזיוס
- הניחו נייר אפייה על תבנית ותיצרו כדורי בצק בגודל ¼ עד ⅓ כוס, הניחו על התבנית עם מרווחים ביניהם (עד 6 עוגיות לתבנית)
- הכניסו לתנור למשך 11-12 דקות עד שהקצוות מזהיבות ומרכז העוגייה טיפה רכה. העוגיות ימשיכו להתבשל מחוץ לתנור.
- השאירו על התבנית למשך 10 דקות להתקרר.
תהנו!