מאפינס דבש מאנוקה- המתכון של רותם פופיק

מאפינס דבש מאנוקה- המתכון של רותם פופיק

המאפינס הללו הם הקינוח המושלם לפתוח איתו את השנה החדשה – בריאים, טעימים ומלאי הטעם העמוק והייחודי של דבש מאנוקה. המתכון נוצר על ידי רותם פופיק, נטורופתית, רפלקסולוגית ויוצרת תוכן, חברה טובה של המותג, שתמיד יודעת למצוא דרכים כיפיות וטעימות לשלב מרכיבים איכותיים במתכונים בריאים.

מרכיבים (ל-6 מאפינס):

  • 2 ביצים אורגניות

  • כמות קטנה של רסק תפוחים (בערך 2–3 כפות)

  • 1/3 כוס שמן זית איכותי

  • 1/3 כוס דבש מאנוקה

  • 1 כוס קמח שיבולת שועל

  • 1 כוס קמח שקדים

  • 1/2 כפית קינמון טחון

  • 1/2 כפית ציפורן טחונה

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.

  2. בקערה בינונית, טורפים היטב את הביצים. מוסיפים את רסק התפוחים, שמן הזית והדבש מאנוקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

  3. בקערה נפרדת, מערבבים את קמח שיבולת השועל, קמח השקדים, הקינמון והציפורן.

  4. מוסיפים את התערובת היבשה אל הקערה עם הרטובה בהדרגה, תוך ערבוב עד שהתערובת אחידה וללא גושים.

  5. מחלקים את הבלילה באופן שווה לתבנית מאפינס (בערך 6 יחידות).

  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך כ-30 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש מהמרכז.

  7. מצננים את הקאפקייקס לטמפרטורת החדר לפני האכילה.



שימו לב: כשמחממים דבש, חלק מהערכים התזונתיים שבו יכולים להיפגע. עם זאת, הטעם הייחודי והעמוק של דבש מאנוקה נשאר. אם רוצים להפיק ממנו את כל היתרונות הבריאותיים, מומלץ להוסיף אותו בסוף, כזילוף מעל המאפה המוכן. כך תוכלו ליהנות גם מהטעם המדהים וגם מהערכים התזונתיים.
ואם בכל זאת מחממים אותו- גם אז הוא עדיף בהרבה על סוכר לבן!

 ניתן להוסיף מעל מעט אגוזים קצוצים או פירות יבשים לפני האפייה להוספת מרקם וטעם.
אם רוצים גרסה מעט יותר מתוקה, ניתן להוסיף עוד כפית דבש על הבלילה לפני האפייה.