חביתת חומוס עם ירקות מנקים


התחליף המושלם לחביתה, עם חלבון איכותי, טעים ומגוון ירקות ירוקים מנקים. המתכון שישאר
איתכם גם לאחר תהליך הניקוי בהבטחה.

רכיבים:
1/4 כוס קמח חומוס
¼ כפית כורכום
1 כף שמרים תזונתיים
¼ כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
⅓ כוס מים
2 כפות שמן זית/גהיי
ירקות ירוקים שאוהבים כגון:
תרד/עלי סלק/מנגולד, אספרגוס, אפונה, שעועית ירוקה, קישוא
מיץ מ1/2 לימון
טחינה (אופציונלי)

הוראות הכנה:
בקערה מערבבים את קמח החומוס, הכורכום, השמרים התזונתיים, אבקת האפייה והמלח.

טורפים פנימה את המים עד לקבלת תערובת חלקה, ללא גושים (או עם ממש מעט גושים). מניחים בצד בזמן שמבשלים את הירקות.

נחמם מחבת עם אש בינונית ונוסיף אליה 1 כף שמן. לשמן נוסיף את כל הירוקים שבחרנו להשתמש בהם ונקפיץ אותם כ3-5 דקות עד שהם מספיק רכים לאכילה, אנחנו לא רוצים אותם מאוד רכים. נסחוט על הירקות מיץ מחצי לימון, נוציא מהמחבת ונניח על צלחת.

באותה מחבת נחמם את כף שמן הנותרת על אש בינונית. נצוק את בלילת חביתת החומוס למחבת ונפזר אותה על כל שטח המחבת. נבשל כ 3-5 דקות. החביתה מבושלת כשהדפנות יבשות והיא לא רטובה במרכזה. 

נכסה חצי מהחביתה בירקות המוקפצים, מוסיפים טחינה אם רוצים, משחררים את דפנות החביתה בעזרת מרית ומקפלים לשניים על המלית. מגישים מיד.