גבינת קשיו למריחה
כולם אוהבים גבינה למריחה! זה הולך עם הכל, זה טעים וזה קליל. אז כשאנחנו לא רוצים לאכול חלב, פיתחנו את המתכון הזה כדי לאפשר לעצמנו את האושר שיש בגבינה על טוסט טוב עם קצת עגבניות שרי. הגבינה הזאת היא קרמית עם נגיעות לימון ושום שיעיפו כל גבינה אחרת מהחלון! וגם אם אתם עדיין אוכלים גבינה, אתם רוצים לנסות את הגבינה הזאת, כי היא פשוט טובה יותר בהבטחה.
מרכיבים:
2 כוסות / 200 גרם קשיו
שן שום כתושה (לפי הטעם ניתן לשים יותר או פחות)
½ כפית אבקת שום
גירוד קליפה של לימון אחד
מיץ משני לימונים
¾ כוס / 180 מ״ל מים
2 כפות שמרים נוטריינטים
1 כף אבקת איזון משקל
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
- נניח את הקשיו בקערה גדולה ונכסה במים. נכסה את הקערה ונניח במקרר למשך 12 שעות.
- לאחר כ-12 שעות, נרוקן את המים ונעביר את הקשיו למעבד מזון (או בלנדר).
- נוסיף את שאר המרכיבים ונערבב עד שהתערובת חלקה וקרמית.
- נטעם ונתקן טעמים על-ידי הוספה של מלח, לימון או שמרים נוטריינטים.
- נניח מסננת דקה בקערה גדולה. בתוך המסננת נניח שתי שכבות של בד לסינון גבינה (או מגבת של תינוקות).
- נעביר את התערובת מהבלנדר לתוך הבד ונוסבב את הצדדים כדי ליצור את הגבינה לעיגול בתוכו.
- נניח את הקערה עם הגבינה במקרר למינימום של 6 שעות (אנחנו השארנו ל12) כדי להוציא חלק מהמים.
- כשאנחנו מוכנים לאכול, נפתח את הבד ונעביר את הגבינה לצנצנת. המרקם שלה צריך להיות מאוד קרמי. היא תשמר במקרר למשך 5-7 ימים.