4 קערות בודהה שתומכות בניקוי טבעי

4 קערות בודהה שתומכות בניקוי טבעי

קערות בודהה הן ארוחות צבעוניות ומזינות, המוגשות בדרך כלל בקערה אחת וכוללות שילוב מאוזן של דגנים מלאים, חלבון מהצומח, ירקות טריים או קלויים ורוטב טעים. השם "קערת בודהה" מיוחס לדימוי של בודהה ההולך עם קערה כדי לאסוף מנות קטנות של אוכל מאנשים בכפר – כסמל לאיזון, תשומת לב ותזונה מודעת. אחרים טוענים שהשם נובע מהמראה העגלגל והמלא של הקערה, שמזכיר את הבטן של בודהה הצוחק. למרות שאין מקור היסטורי מדויק, הרעיון הפך לפופולרי בתחילת העשור הקודם כחלק מהמגמה של תזונה נקייה וצמחית. כיום קערות בודהה נחשבות לארוחה פשוטה, מגוונת וקלילה שאפשר להרכיב לפי העונה והעדפות אישיות.

מרעננות, משביעות ומלאות ברכיבים מזינים – כל אחת מהקערות האלו קלה להכנה ומושלמת לתהליך ניקוי אביבי.

1. קערת בודהה עם רוטב טחינה וכורכום


רכיבים (ל-2 מנות):
בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות
סלק בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
1 כוס עדשים/ מאש מונבט/חומוס מבושל
2 כוסות עלי קייל קצוצים
1 אבוקדו, פרוס
2 כפות טחינה
1 כף מיץ לימון
½ כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף שמן זית

הוראות הכנה:
קולים את הבטטה והסלק עם שמן זית, מלח ופלפל בתנור שחומם ל־200 מעלות כ־25–30 דקות.
מעסים את הקייל עם מעט מיץ לימון ומלח לריכוך.
מערבבים יחד את הטחינה, מיץ לימון, כורכום, מעט מים ומלח לרוטב.
מסדרים בקערה את הירקות הקלויים, חומוס, קייל ואבוקדו. מוזגים מעל את הרוטב.

2. קערת בודהה ים־תיכונית


רכיבים (ל-2 מנות):
1 כוס קינואה מבושלת
1 כוס עדשים/ מאש מונבט/חומוס מבושל
2 כוסות עלי חסה קצוצה
1 כוס עגבניות שרי, חצויות
מלפפון אחד, קצוץ
פלפל צהוב אחד, חתוך לקוביות
¼ כוס זיתי קלמטה פרוסים
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
מלח ואורגנו לפי הטעם

הוראות הכנה:
מערבבים שמן זית, מיץ לימון, מלח ואורגנו לוויניגרט פשוט.
מסדרים בקערה את העלים, הקינואה, החומוס והירקות הקצוצים
מוסיפים את הזיתים ומוזגים מעל את הרוטב.

3. קערת בודהה כרובית שווארמה



רכיבים (ל-2 מנות):

1 כוס קינואה מבושלת
½ 1 כוס עדשים/ מאש מונבט/חומוס מבושל
ראש קטן של כרובית, מופרד לפרחים
½ כוס עגבניות שרי, חצויות
מלפפון אחד, חתוך לקוביות
¼ בצל סגול, פרוס דק
מיץ מחצי לימון
2 כפות טחינה
מעט מים לדילול הטחינה

לתערובת התבלינים של הכרובית שווארמה:
2 כפיות כמון
2 כפיות פפריקה
2 כפיות פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח גס (כשר)
½ כפית כורכום
½ כפית פתיתי פלפל אדום חריף
¼ כפית אבקת שום

הוראות הכנה:
מערבבים את תבליני השווארמה בקערה קטנה.
מערבבים את פרחי הכרובית בקערה גדולה עם כף שמן זית ותערובת התבלינים עד לציפוי אחיד.
קולים בתנור שחומם ל־200 מעלות כ־25 דקות, עד שהכרובית מזהיבה ומתרככת.
משרים את הבצל הסגול במיץ לימון כ־10 דקות לריכוך.
מערבבים את הטחינה עם מעט מים וקורט מלח עד שמתקבל רוטב חלק.
מסדרים בקערה את הקינואה, החומוס, הכרובית, העגבניות, המלפפון והבצל.
מוזגים מעל את רוטב הטחינה.

4. קערת כרובית וברוקולי קלויים



רכיבים (ל-2 מנות):

1 כוס פרחי כרובית
1 כוס פרחי ברוקולי
1 כף שמן זית
מיץ מחצי לימון
2 כוסות תרד טרי
אבוקדו אחד, פרוס
2 כפות טחינה
1 כף גרעיני דלעת
1 כפית שומשום
מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:
קולים את הכרובית והברוקולי עם שמן זית, מלח ופלפל בתנור ב־200 מעלות כ־20–25 דקות.
מסדרים בקערה את התרד, הירקות הקלויים והאבוקדו.
מוזגים מעל טחינה ומיץ לימון.
מפזרים גרעיני דלעת ושומשום מעל.