קערת יוגורט עם אבקת פוקוס

ארוחת בוקר מושלמת בכל מזג אוויר כדי לפתוח את היום עם רגל ימין. יוגורט תומך בבריאות מערכת העיכול ובפרט אוכלוסיית חיידקי המעי להם יש קשר ישיר לבריאות הקוגניטיבית שלנו ואפילו נקראים ״המוח״ של מערכת העיכול. אבקת פוקוס ממריצה את זרימת הדם למוח ומשפרת את יעילות וייצור האנרגיה בגוף שתומכים בתפקוד מוחי ומנטלי מיטביים. היא גם מגינה על המוח מפני חשיפה לרדיקלים חופשיים ומסייעת למניעת ההתנוונות הנוצרת בעקבות מחלה והזדקנות. זרעי צ׳יה מכילים כמות אידיאלית של חלבון שלם ואומגה 3, אוכמניות וקקאו מכילים נוגדי חמצון עוצמתיים לשמירה על המוח והגוף צעירים.

מתכון לקערת יוגורט עם אבקת פוקוס 

רכיבים:

קערה מלאה ביוגורט שאוהבים (אפשר גם צמחי) עד לגובה 2/3
1 כפית אבקת פוקוס
קומפוט אוכמניות
פירות טריים
קקאו ניבס
גרנולה

רכיבים לקומפוט אוכמניות:

250 גרם אוכמניות טריות או קפואות (גם פירות יער אחרים או שילוב של כמה יעבוד פה מצוין)
1 כף דבש/סירופ מייפל
מיץ מחצי לימון
1 כף זרעי צ׳יה

הוראות הכנה:

  1. נכין את הקומפוט – לסיר קטן על אש בינוני נוסיף את האוכמניות והממתיק שלנו. נבשל כ10 דקות עד שהרוטב חם ומתחיל להסמיך. נכבה את האש ונערבב פנימה את מיץ הלימון וזרעי הצ׳יה. ניתן לקומפוט להתקרר כחצי שעה-שעה לפני ההגשה. ניתן לשמור במקרר בכלי עם מכסה כשבוע.
  2. בקערת ההגשה שלנו נערבב לתוך היוגורט כפית אבקת פוקוס. חשוב לערבב היטב לקבלת מרקם חלק בצבע סגלגל.
  3. נמזוג את הקומפוט שלנו מעל היוגורט עם קצת גרנולה, פירות טריים, קקאו ניבס ועוד כל טופינג אחר שאוהבים ונהנה.