עוגת יוגורט וארל גריי עם זיגוג פירות יער
עוגת היוגורט וארל גריי הזאת היא קלה להכנה ותתאים לכל אירוע. מעורבבת בקערה אחת, לעוגה הזו יש בסיס וניל רך ונימוח עם טעם עדין של תה ארל גריי וזיגוג פירות יער ורדרד-סגול עוצר נשימה.
מרכיבים לעוגה:
¾ כוס סוכר קנים או סוכר קוקוס
3 תיוני תה ארל גריי
½ כוס יוגורט יווני רגיל או טבעוני
½ כוס חלב/חלב צמחי
¼ כוס שמן קוקוס מומס או שמן זית
1 ביצה גדולה או תחליף ביצה
2 כפיות תמצית וניל איכותית
½ כוס קמח ללא דגנים או החליפו בקמח רגיל/ללא גלוטן
¾ כוס קמח רגיל/קמח ללא גלוטן
2 כפיות אבקת אפיה
½ כפית מלח
מרכיבים לזיגוג:
½ כוס פטל שחור/אוכמניות/תותים/פטל טרי או מופשר קפוא
1 כפית אבקת ביוטי
1 כוס אבקת סוכר מנופה
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית עגולה (קוטר 20 ס״מ) בנייר אפייה.
- בעזרת מכתש ועלי או במעבד מזון טוחנים ביחד כף אחת מהסוכר עם התכולה של שלושת תיוני תה ארל גריי לאבקה דקה.
- מניחים את תערובת הסוכר והארל גריי, בתוספת כל הסוכר שנותר, בקערת ערבוב גדולה עם היוגורט, החלב, השמן, הביצה והוניל. טורפים הכל יחד לקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים לאיחוד מלא.
- מעבירים את בלילת העוגה לתוך תבנית האפייה המוכנה. הבלילה לא צריכה להיות מאוד סמיכה. טפחו את התבנית על משטח עבודה מספר פעמים כדי לשבור בועות אוויר גדולות.
- הכניסו את העוגה לתנור שחומם מראש ואפו אותה במשך 45 עד 50 דקות. אמצע העוגה צריך להיות זהוב ולקפוץ בחזרה כאשר לוחצים בעדינות עם קצה האצבע. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית למשך 20 דקות. הופכים את העוגה מהתבנית אל הרשת ומניחים לה להתקרר לחלוטין לפני הזיגוג.
- הכינו את הזיגוג - מועכים את פירות היער עם מזלג. מעבירים את העיסה דרך מסננת דקה. שומרים את המיץ וזורקים את המוצקים.
- מוסיפים את מיץ פירות היער, ½ כפית בכל פעם, לאבקת הסוכר המנופה יחד עם אבקת הביוטי. מערבבים היטב בין כל תוספת של מיץ אוכמניות עד שנוצר זיגוג סמיך, בערך בסמיכות של דבש.
- שופכים את הזיגוג בעדינות מאמצע העוגה לכיוון הדפנות. הניחו לזיגוג להתייצב על העוגה למשך 15 דקות לפני שפורסים. כשהזיגוג מתקבע הוא עלול להתפצפץ מעט אך זה לגמרי בסדר.
- ניתן לשמור את העוגה במקרר עד כשלושה ימים.