מתכון לעוגיות שוקולדצ׳יפס ללא גלוטן
כולם אוהבים עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות, אבל אלה מיוחדות במיוחד, הודות למרכיבי מזון העל שבהן! הן יכולות להיות רכות ועסיסיות או קריספיות וקראנצ׳יות – תלוי מה אתם אוהבים. כך או כך, בכל ביס וביס תקבלו אושר טעים ושוקולדי!
רכיבים:
¼ כוס קמח ללא דגנים
¾ כוס קמח תפוחי אדמה
¼ כוס קמח שקדים
¼ כוס קמח טפיוקה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
¼ כפית מלח
113 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (או שמן קוקוס)
¾ כוס חמאת בוטנים טבעית חלקה
¾ כוס סוכר קוקוס
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות שבבי קקאו
50 גרם שוקולד מריר או חלב קצוץ
מלח ים גס
הוראות הכנה:
- בקערה בינונית מודדים את כל הקמחים. מוסיפים מלח וסודה לשתייה.
- בקערה גדולה, נקרים חמאה וסוכר עד לקבלת צבע בהיר ותפוח. נוסיף את הביצה והוניל ונערבב עד לאיחוד. נוסיף חמאת בוטנים ונערבב שוב.
- מנפים את החומרים היבשים לתוך התערובת הרטובה. מערבבים לאיחוד. מוסיפים קקאו ניבס ואת השוקולד ומערבבים.
- מצננים את התערובת לפחות 30 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- השתמשו בכף או כף גלידה קטנה והניחו את בצק העוגיות על נייר האפייה. נלחץ מעט על העוגיות על מנת לשטחן. נרפד עם שוקולד צ'יפס אם רוצים ומלח ים.
- נאפה 11-14 דקות, תלוי אם אתם אוהבים עוגיה לעיסה או פריכה יותר.
- מוציאים מהתנור ומצננים.