התוכננו לפסח עם קמחים בריאים וכשרים לפסח (ללא גלוטן וללא דגנים) ומתכונים כיפיים שיעזרו לכם לעבור את החג. בלי תחושות אי הנוחות שהמצות גורמות!!!
רכיבים:
2 כפות קמח כרובית
¼ כוס מים
4 ביצים טרופות
קורט מלח
הוראות הכנה:
- מערבבים את הקמח כרובית והמים בקערה ליצירת משחה סמיכה. מוסיפים את הביצים והמלח, ואז טורפים לבלילה חלקה.
- מחממים מחבת טפלון על אש בינונית-נמוכה. כשהמחבת חמה, מרססים בתרסיס שמן בישול. יוצקים פנימה ¼ כוס בלילה ומסובבים במהירות את המחבת במעגל כדי לאפשר לבלילה לצפות דק את תחתית התבנית כולה.
- מבשלים 2-3 דקות, או עד שהמרכז מתחיל להתייצב, ואז הופכים בעדינות בעזרת מרית. מבשלים עוד 30 שניות לפני שמעבירים את הטורטייה לצלחת.
- חוזרים על הפעולה עם הבלילה שנותרה, מצפים מחדש את התבנית בתרסיס שמן בישול בכל פעם.