עוגת סלק גבינה טבעונית

עוגת סלק גבינה טבעונית רוא שקל להכין אבל תהיה השואו סטופר של הארוחה בהבטחה! מכילה אבקת מיץ סלק יפייפיה שמאפשרת לכם לשחק עם הצבע של העוגה מורוד ועד אדום בטעם עדין מתקתק וייחודי שלא יתקבל מאף מרכיב אחר. קשטו עם פירות אדומים, פרחי ורדים או כל מה שבא למראה מלכותי ביותר.

מרכיבים:

לבסיס –
1 כוס אגוזי מלך
¼ כוס זרעי דלעת
5 תמרים מגולענים
1 כף אבקת קקאו
½ כפית קינמון טחון
1 כפית סירופ מייפל
קורט מלח

למלית –
3/4 כוס יוגורט קוקוס/כל יוגורט צמחי או רגיל אחר
1 כוס קשיו, מושרים במים חמים כשעה
2-3 כפות סירופ מייפל
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן קוקוס וירג׳ין מומס - אופציונלי
1 כפית תמצית וניל טהורה - אופציונלי
1 קורט מלח ים
2 כפות אבקת מיץ סלק

הוראות הכנה:

  1. נוסיף אגוזי מלך וגרעיני דלעת למעבד מזון ומערבבים בפולסים כמה פעמים לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים תמרים מגולענים, קקאו, קינמון ומלח ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים 1 כפית סירופ מייפל ומערבבים שוב. התערובת המתקבלת צריכה להיות דביקה כאשר לוחצים אותה.
  2. נעביר את תערובת לתוך תבנית אפייה, ונפזר בצורה אחידה על הבסיס תוך לחיצה כלפי מטה. נכניס למקרר בזמן הכנת המלית.
  3. נכין את המילוי על ידי הוספת כל המרכיבים לבלנדר. נערבב על מהירות גבוהה עד לקבלת קרם חלק. נטעם ונתקן טעמים.
  4. נוציא את הבסיס מהמקרר וניצוק עליו את המילוי. נקיש בעדינות כמה פעמים את התבנית על משטח העבודה כדי לשחרר בועות אוויר. לאחר מכן נעביר את העוגה למקפיא ונקפיא עד שהיא יציבה למגע - בערך 2-3 שעות.
  5. נוציא את העוגה מהמקפיא כשעה לפני ההגשה, כך שהמילוי יהיה יותר דומה לזה של עוגת גבינה. שומרים שאריות במקרר (אין צורך בהקפאה) עד 4 ימים.