משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

מרק עגבניות ליון מאנה

מחבר:

רכיבים: 

 

10 עגבניות יפות ובשלות (יוצא בערך קילו וחצי)

6 שיני שום 

חופן עלי מרווה 

שמן זית איכותי 

1 כף פטריות ליון מאנה 

1.5 כוסות מים רותחים 

מלח ים אטלנטי 

פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה

לחמם תנור מראש ל200 מעלות. להניח בתבנית נייר אפיה ולשמן מעט. לחצות את העגבניות לחצאים ולהניח אותם עם החלק החתוך כלפי מטה. לזלף עוד קצת שמן זית מעל העגבניות ולפזר מעט מלח ים ופלפל גרוס מעליהן. להכניס את התבנית לתנור ל15-20 דק או עד אשר העגבניות משחימות מעט מלמעלה.

page1image8384
page1image9312page2image1312

לחמם סיר ולשים בו כשתי כפות שמן זית. לקצוץ את שיני השום לחתיכות די גדולות ולזרוק לתוך הסיר עם השמן, להוסיף לשמן את עלי המרווה ולערבב מעט. לשים לב שהשום לא נשרף בשלב הזה. (השום השרוף יהפוך לנו את המרק למריר). כעת נוסיף לסיר את העגבניות יחד עם כל הנוזלים שהגירו ונערבב. נוסיף לסיר כוס וחצי מים רותחים וכף מאבקת פטריות ליון מאנה עם קורט מלח ים ופלפל שחור גרוס ונערבב. בעזרת מוט בלנדר נטחן את התערובת. אני אוהבת להשאיר את המרק הזה עם קצת מרקם ולא לטחון אותו לעיסה חלקה. לאחר שטחנו את התערובת כדאי לטעום אותה ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. להגיש חם או קר עם שמן זית משובח מעל ועלה מרווה, פסטו או עגבניות צלויות לקישוט

 

תגיות:

TOP