6 מנות
הכנה מוקדמת: להשרות 100 גר' קשיו במי שתיה במשך 4 שעות, ולסנן.
טיפ: ניתן להשרות כמות גדולה של קשיו במים, לסנן ולשמור במקפיא
בסיר:
300 גר' פרחי כרובית, שטופים וללא ה'גזעים'
שפע מי שתיה
1 כפית זרעי קימל
לבשל עד שהכרובית מתרככת אך לא מתפוררת. לסנן ולשפוך את המים.
במעבד מזון:
הכרובית המבושלת והמסוננת ממים
900 גר' מי שתיה
הקשיו השרוי והמסונן
קורט זרעי קימל
1 כפית מלח ים מאיכות טובה
1/4 כפית פלפל לבן
קורט הל
קורט גרד מוסקט
לטחון הכל לאחידות ולהחזיר לסיר הבישול
להביא לרתיחה ולכבות את האש
להוסיף 1/2 כפית זוטה
לכסות ולחכות 5 לפני ההגשה
בהגשה: לצקת מהמרק לקערה ולטפטף משמן הסלרי מעל (סווירל)
שמן סלרי
25 גר' עלי סלרי
60 גר' שמן המפ
1/2 כפית עשב חיטה
קורט מלח ים
- לטחון את כל המרכיבים לאחידות בבלנדר ולקשט את המרק בזילוף מלמעלה