משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

בסבוסה רעמת האריה

מחבר:

רכיבים: 

 

מתוקה, לימונית וריחנית. זה הקינוח הכי מושלם לאוהבי הקוקוס והמתוק.

לבסבוסה יש המון וריאציות בצפון אפריקה, במזרח התיכון ובהודו. את המתכון הזה למדתי מסבתי כשהייתי דיי צעירה. הייתי יודעת שאחי ואבי רוצים בסבוסה שסולת וקוקוס היו מופיעים במטבח לפני ארוחת הערב. הוספת אדפטוגנים אליה זה שידרוג חדש שאנחנו במשפחה מאוד אוהבים, ואני בטוחה שגם את תאהבי!

 

מצרכים:

 

2 כוסות סולת

¾ כוס קוקוס גרוס 

½ כוס סוכר אנחנו מעדיפים סוכר קוקוס של נביטאס

2 כפות אבקת רעמת האריה טולסי ספיריט 

100 גרם גהיי של פוקה מומס

1 כוס חלב (אני שמה שקדים אבל כל חלב יעבוד)

פאקנים לקישוט

 

למי סוכר –

1.5 כוסות מים

¾ כוס סוכר (קוקוס )

מיץ מלימון אחד

 

הוראות הכנה:

 

  1. חממי את התנור ל 180 מעלות. רפדי תבנית מרובעת בנייר אפייה.

  2. הוסיפי את כל המרכיבים היבשים לקערה גדולה.

  3. הוסיפי את הגהיי (או החמאה) המומס והחלב. ערבבי הכל יחד עד לקבלת תערובת יחסית נוזלית (כמו של עוגה בחושה). אם התערובת סמיכה מידי הוסיפי עוד חלב או מים ואם צריכה עוד שומן עד גהיי או חמאה.

  4. העבירי את התערובת לתבנית. בעזרת סכין חתכי לריבועים. הניחי פקאן (או כל אגוז אחר) במרכז כל ריבוע.

  5. אפי כ 25-30 דקות או עד שבסבוסה בצבע זהב-חום וסכין יוצא נקי.

  6. בזמן האפייה, הכיני את מי הסוכר על ידי הוספה של המים והסוכר לסיר. בשלי על אש גבוהה עד רתיחה. כשהמים רותחים הורידי מהאש והוסיפי את מיץ הלימון.

  7. כשהבסבוסה מוכנה, הוציאי מהתנור ושפכי מעל את מי הסוכר. הניחי את לבסבוסה לנוח כ 10 דקות לפני הגשה.

  8. שאריות ישמרו כ 5 ימים בכלי סגור. אני ממליצה לחמם לפני האכילה.

תגיות:

TOP