משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

בננה מאפינס בלי הסטרס

מחבר:

רכיבים: 

 

 

2 ביצים מזרעי פשתן (2 כפות / 14 גרם זרעי פשתן טחונים + 5 כפות / 75 מ״ל מים)

4 בננות בשלות (תלוי בגודל הבננות שני את הכמות)

¼ כוס / 50 גרם סוכר חום אורגני

¼ כוס / 50 גרם סוכר קוקוס

¼ כוס / 55 גרם שמן קוקוס מומס (חמאה או גהיי יעבדו גם)

1 כפית תמצית וניל

2 כפיות אבקת סודה לשתייה

½ כפית מלח ים

1 כף / 20 גרם אבקת ריישי

1 כוס / 200 גרם קמח (או קמח ללא גלוטן)

½ כוס / 45 גרם שיבולת שועל (אפשר גם ללא גלוטן)

 

לקרמבל -

¼ כוס / 50 גרם סוכר חום אורגני

5 כפות / 40 גרם קמח (או קמח ללא גלוטן)

2 כפות / 30 גרם שמן קוקוס (חמאה או גהיי יעבדו גם)

 

 

 

מנות: 10-12 מאפינס

זמן הכנהחצי שעה

הוראות הכנה :

  1. חממי את התנור ל 180 מעלות

  2. הכיני את ה״ביצים״ מזרעי פשתן בקערה גדולה – הוסיפי את הזרעים הטחונים והמים וערבבי טובעזבי לכ-5 דקות.

  3. הוסיפי את הבננות ומעכיאנחנו השארנו מעט טקסטורה.

  4. הוסיפי את הסוכראבקת סודה לשתייהמלח וערבבי ביחד.

  5. ערבבי לתערובת את התמצית וניל והשמן.

  6. הוסיפי את היבשים – אבקת ריישיקמח ושיבולת שועלערבבי עם כף רק עד שהתערובת אחידה (הימנעי מערבוב יתר).

  7. העבירי את התערובת למגש מאפינס ומלאי כל מאפין לבערך ¾. 

  8. באותה קערה ערבבי את מרכיבי הקרמבל עם מזלג (או ידייםלמרקם חוליהוסיפי למעל המאפינס.

  9. אפי בתנור החם לכ 18-25 דקות או עד שהלמעלה זהוב וסכין או קיסם יוצאים נקייםהוציאי מהתנור ותני להם להתקרר מספר דקותהוציאי מהתבנית והגישיכאשר המאפינס התקררו לטמפרטורת החדרהעבירי אותם לקופסההם ישמרו עד שבוע.

     

תגיות:

TOP