משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

שמן קוקוס -הכי ראוי למאכל

מה ההבדל בין שמן הקוקוס וירג'ין של פוקה לשמן קוקוס בכבישה קרה?

שמן קוקוס בכבישה קרה מיוצר ע"י כבישת הקופרה = אגוז הקוקוס המיובש בשמש על מנת לעשות אותו ראוי למאכל. לאחר הכבישה חייבים להעביר אותו 3 תהליכים שחשובים מבחינה סניטרית - הלבנה, הוצאת הריח וזיכוך RBD= refined, bleached, deodorized שלבין אלו הכרחיים בתהליך ואיתם מסתננים חומרים חשובים אחרים.

שמן קוקוס וירג'ין של פוקה ממוצה בתהליך  אחר - מסורתי ,שנהוג בפיליפינים ובמזרח הרחוק אלפי שנים. בתהליך זה אגוז הקוקוס הטרי, כולל מי הקוקוס ובשר הקוקוס (החלב) עוברים התססה במשך 24-36 שעות, במהלכה מופרד השמן מהמים, חימום קל ועדין מוציא סופית את הלחות מהשמן ונוצר שמן בעל טעם וריח אופיינים לקוקוס. תהליך זה משמר את חומצות השומן הכל כך חיוניות בקוקוס , חומצה לאורית שדומה במבנה ובפעולה לחלב אם ומגבירה את מע' החיסון וחומצה קפרילית שמטפלת בקנדידה. חומצות השומן בינוניות שרשרת האופייניות לשמן הקוקוס משפעלות בכבד את התירוקסין וחילוף החומרים מוגבר.  

שמן זה נודע כשמן שמסייע להרזיה בזכות הרכב חומצות השומן האופייניות, בשמן המופק בצורה מסורתית וכמעט ידנית ריכוז ח. השומן ואיכותם הוא מהגבוהים בנמצא, הטעם והריח המיוחדים מעידים על דרך ההפקה. http://en.wikipedia.org/wiki/Coconut_oil

מידע נוסף ומחקרים על שמן הקוקוס

מתכונים עם שמן הקוקוס של פוקה

TOP