משלוח חינם מהיום למחר בכל קנייה מעל ₪150

שמן קוקוס וירג'ין- מסייע בהרזיה

שמן קוקוס מאיץ חילוף חומרים בגוף, קשור לבריאות הלב ולטיפוח העור.

שמן הקוקוס הנו מושלם כשמן לבישול בריא בשל טעמו הנפלא, נקודת העישון הגבוהה שלו והמבנה של חומצת שומן בעלת שרשרת בינונית. מומלץ להשתמש בו כדי לפקח על המשקל, לסייע לחילוף החומרים, להפחית כולסטרול, להגן על הלב ולהרגיע דלקות בעור.

אופן הפעולה: חומצות שומניות בעלות שרשרת בינונית הנן קלות לעיכול. הן מסייעות לחילוף החומרים ומועילות להרזיה.

פרטים:

מכיל:

שמן קוקוס אורגני טהור שהופק בכבישה קרה Cocos nucifera

מינון:

כחלק מתזונה בריאה, בין 15% ל-30% מהשומן חייב להגיע לגופכם משומנים בעלי יחס של 2:1 בין השומן הרווי לחומצות השומניות החיוניות אומגה 3 ואומגה 6, זאת בתזונה דלת שומנים. אם התזונה היא עתירת שומן, אפשר להגיע עד ליחס של 5:1 בין השומן הרווי לחומצות השומניות החיוניות אומגה 3 ואומגה 6. נוסחאות אלה מובילות להמלצה על נטילת 3-1 כפות שמן קוקוס ביום למבוגרים.

משך הטיפול:

שימוש יומיומי

התוויות נגד:

אין

צירופים:

+ ארג'וניה ועוזרד להגן על העורקים

+ גוגול פלוס במקרים של כולסטרול גבוה ולאיזון התפקוד של בלוטת התריס

+ נים וסרספרילה לשיפור של מראה העור

+ גודוצ'י ונים כדי לעורר את תפקוד הכבד

+ שטאווארי להרגיע ולצנן את מערכת הרבייה הנשית

+ גוקשורה ושטאווארי להרגיע את דרכי השתן

+ מיץ אלוורה אורגני של פוקה להסרת סימנים של עודפי חום מהגוף

מידע נוסף:

פעולה ביו-רפואית:

מרגיע, משקם, נוגד נגיפים, חיידקים ופטריות, נוגד דלקות, יעיל נגד הצטברות של כולסטרול.

התוויות:

עיכול: מתעכל בקלות, מגיע ישירות לכבד ושם הוא משפר את תפקוד הכבד והופך למשחרר אנרגיה. מעורר את העיכול ומעודד חילוף חומרים תקין ותפקוד של בלוטת התריס.

גינקולוגיה: באמצעות צינון הפיטה, הוא מסייע להפחית את עוצמתם של גלי החום ולהשיב את האיזון הרגשי לנשים בגיל המעבר.

עור: מרגיע ומזין עור מודלק וכן משפר את מראה העור. שמן הקוקוס נחשב כמרפא פצעים. בשימוש חיצוני הוא יעיל למניעת היווצרות של צלקות.

לב: הוא מזין את העורקים ומגן עליהם ועל הלב על ידי בלימת הגדילה של רמת הכולסטרול.

הערות:

תרומתו של שמן הקוקוס:

  • משפר את חילוף החומרים

  • מפחית עודפי משקל

  • תורם לתפקוד תקין של בלוטת התריס

  • מפחית את נזקי החמצון

  • משפר את האיכות של קרומיות התאים

  • מסייע לתפקוד הכבד

  • מסייע בריפוי הרובד בחלק הפנימי של דפנות המעיים

  • נוגד פטריות, חיידקים ונגיפים

  • מסייע בסילוק של דלקות קנדידה אלביקנס, מאחר שהחומצה הקפרילית והחומצה הלורית חוסמות את התרבות השמרים.

  • משפר את ספית הוויטמינים המסיסים בשומן וכן את ספיגת הסידן והמגנזיום.

  • בעל נקודת עישון גבוהה וחיי מדף ארוכים.

אנרגיות איורוודיות:

טעם (ראסה): מתוק

פעולה (וירייה): מצננת

השפעה שלאחר העיכול (ויפאקה): מתוק

תכונות (גונה): כבד, שמנוני, קר

השפעה על הדושה: -VP, +K (בהגזמה)

ערוץ (סרוטה): מערכת העיכול, מערכת הרבייה

הקוקוס הוא פרי העץ ממשפחת הדקלים בשם Coco nucifera. כיוון שהוא בעל "נקודת עישון" גבוהה, הוא מתאים ביותר לבישול ומעניק טעם נפלא לתבשילים. בניגוד לרב-שומנים בלתי רוויים כמו שמן זרעי הקנבוס, שמן פשתה ושמן חמניות, שמן הקוקוס אינו ניזוק בטמפרטורה גבוהה.

רכיבים:

הוא מכיל שמן שהוא 90% רווי ו-5.8% חומצות חד-שומניות בלתי רוויות, וכן 1.8% חומצות רב-שומניות בלתי רוויות. אולם, מה שכה נפלא בשמן הקוקוס הוא תכולתו העיקרית - חומצות שומניות בעלות שרשרת בינונית המתעכלות בקלות. מכל החומצות השומניות הרוויות, שמן הקוקוס מכיל 44.6% חומצה לורית, 16.8% חומצה מיריסטית ו8.2% חומצה פלמיטית, זאת בנוסף לעוד 4 חומצות שומניות רוויות אחרות. החומצה החד-שומנית הלא רוויה היחידה שבו היא החומצה האולֵאית, ואילו החומצה השומנית היחידה הרב-שומנית הלא רוויה היא החומצה הלינולאית.

שיטת ההכנה שלנו

שמן קוקוס אורגני (לעיסוי) מופק מן הקופרה (הליבה המיובשת של הקוקוס). מייבשים את הקופרה, סוחטים בכבישה קרה עד שמתקבלת תמצית השמן ולאחר מכן מסננים. השמן בשלב הזה אינו ראוי למאכל, וחייבים עוד לסלק ממנו את הריח והחומרים הנדיפים. אומנם, תהליך זה יאפשר להפוך את השמן לאכיל, אך הוא חסר טעם וריח ומשמש בעיקר לתעשיית הסבון, מוצרי טיפוח וקוסמטיקה.

שמן קוקוס אורגני טהור (לבישול): חלב הקוקוס המופק מאגוזי הקוקוס הטריים שזה עתה נקטפו מותסס במשך 36-24 שעות. בזמן זה, המים מופרדים מהשמן. השמן מחומם קלות לזמן קצר לשם הסרת הלחות, ואז הוא מסונן. התוצאה היא שמן קוקוס צלול המכיל את הריח והטעם האופייניים של הקוקוס. זוהי השיטה המסורתית להפקת התמצית של שמן הקוקוס המשמשת בפיליפינים זה מאות בשנים.

שמן קוקוס לא מזוקק נמס בחום של 25-20 מעלות צלסיוס ונחרך בטמפרטורה של 170 מעלות צלסיוס (או 350 מעלות פרנהייט), ואילו שמן קוקוס שעבר תהליך של הסרת הריח הוא בעל נקודת עישון גבוהה יותר – 232 מעלות צלסיוס (או 450 מעלות פרנהייט). בגין תכונה זו, שמן הקוקוס הִנו מעולה לבישול.לשמן הקוקוס חיי מדף ארוכים בהשוואה לשמנים אחרים. הוא טוב במשך שנתיים עקב עמידותו בפני טמפרטורות גבוהות. הוא נשמר באופן מיטבי בצורתו המוצקה, כלומר – בחום הנמוך מ-24.5 מעלות צלסיוס (76 מעלות פרנהייט), כדי להאריך את חיי המדף שלו. אולם, בניגוד לרוב השמנים, שמן קוקוס לא יינזק בחום גבוה יותר.

היתרונות הבריאותיים של שמן הקוקוס

רוב היתרונות הבריאותיים של שמן הקוקוס נובעים מהעובדה שהוא מכיל חומצות שומניות בעלות שרשרת בינונית MCT Medium Chain Fatty Acids) ). חומצות שומניות אלה ידועות ביכולתן לשפר את המטבוליזם ולסייע לאובדן המשקל. שמן הקוקוס יכול גם להעלות את הטמפרטורות הבסיסיות של הגוף ובו זמנית לשפר את חילוף החומרים. זוהי בשורה טובה למי שסובלים מעודפי משקל ומפעילות ירודה של בלוטת התריס.

בנוסף, שמן זה הוא קל מאוד לעיכול, עד כדי כך, שלשם עיכולו אין הוא מחייב את ספיגתו של האנזים העיכולי של הלבלב הליפז, כפי שדרוש לשם העיכול של שמנים רוויים אחרים. הוא מגיע ישירות לכבד, ושם הוא מעובד לשם שחרור אנרגיה. שמנים אחרים חייבים לעבור עיבוד לטרי-קליצרידים, ורק לאחר מכן הם חייבים לעבור את כל הדרך של מחזור הדם והמערכת הלימפטית לפני שיגיעו לכבד. מכאן שקיים סיכון מוגבר להיווצרות של משקעים ורמות גבוהות של שומנים בדם כשצורכים שמנים רוויים אחרים (במיוחד שמני טרנס באיכות ירודה). באופן הפוך, שמן הקוקוס הוכח כבעל יכולת להפחית את רמת הכולסטרול הכללית, את הטרי-גליצרידים, את הפוספו-ליפידים, את ה-LDL ואת רמות הכולסטרול VLDL, ובו זמנית להעלות את הכולסטרול HDL. תכונה זו מסייעת להגן על בריאות העורקים והלב. אוכלוסיות שבהן יש לקוקוס חלק ניכר בתזונה אינן סובלות מרמה גבוהה של כולסטרול.

ממחקרים רבים עולה כי חומצות שומניות מסוג טרנס, המצויות כאשר שמנים צמחיים עוברים תהליך משמעותי של זיקוק (הידרוגנציה מלאה או חלקית), הנם מזיקים במיוחד לרקמות התאים ועלולים להשפיע לרעה על בלוטת התריס כמו גם על הבריאות הכללית. החומצות השומניות בעלות השרשרת הארוכה יותר הנמצאות בשמני הטרנס שוקעות לעתים קרובות בתאים כשומן מחומצן ומעופש, ואז חל ליקוי בהמרה של הורמון בלוטת התריס 4T ל-3T, עקב רמות החמצון והשומן הגבוהות הפוגעות בתפקוד של בלוטת התריס. זוהי תופעה אופיינית לתפקוד ירוד של בלוטת התריס. כדי לייצר את האנזימים הנחוצים להמרת השומנים לאנרגיה, 4T חייב להיות מומר ל-3T, והליך זה מואט כשיש רמות גבוהות של שומן מחומצן.

מאחר ששמן הקוקוס הוא רווי ויציב (בעל חיי מדף ארוכים), לא נוצרת על הגוף מעמסה של מתח חמצוני כפי שקורה במקרים של צריכת שמנים רבים אחרים. כפי שראינו, הוא נעכל ונטמע באופן שונה בגוף. הסוד שלו הוא שאין הוא חייב להתפרק בתהליכים תלויי אנזימים כמו במקרים של שמנים רוויים אחרים בעלי שרשרת ארוכה של חומצות שומניות. כמו כן, מאחר שהכבד הוא המקום העיקרי שבו נוצר הנזק מהשמנים המחומצנים והמעופשים המזיקים לקרומיות התאים, ומחר שהכבד הוא המקום שבו מתבצע חלק ניכר מהמרת ה-4T ל-3T, הרי שוויתור על צריכת חומצות שומניות בעלות שרשרת ארוכה והמרתן בשמן המכיל חומצות שומניות בעלות שרשרת בינונית כמו שמן הקוקוס עשוי, במשך הזמן, לסייע בבנייה של קרומיות התאים והגברה של ייצור האנזימים שיסייעו בקידום ההמרה של הורמון 4T ל-3T.

בנוסף ליתרונות לבריאות הלב, בלוטת התריס ורמת הכולסטרול, החומצה הלורית המצויה בשמן הקוקוס הנה בעלת השפעה מיטיבה על מערכת החיסון. רכיבים אחרים כגון חומצה קפרילית קשורים לתכונות השמן הזה כנוגד נגיפים, חיידקים ופטריות. זהו אכן שמן מופלא.

תגיות:

TOP