משלוח חינם מהיום למחר בכל קנייה מעל ₪150

הגהיי הטוב בעולם

מאת: ליטל סימון מטפלת באיורוודה, התמחות בהריון, תזונה וניקויים.

כשלמדתי איורוודה בפונה, הודו, נחשפתי לגהי לראשונה. כבר בטיול להודו הבנתי שזה מין סוג של חמאה עם טעם קצת שונה ששמים בכל מיני מאכלים, אבל בלימודים הגהי קיבל משמעות חדשה –לכל בעיה בגוף השתמשנו בגהי –
העיניים שורפות - שים גהי
כוויה ביד – שים גהי
יובש באף – גהי
ולאט לאט הבנתי שיש פה יותר מ"איזה סוג של חמאה", מדובר בחומר איכותי בעל יכולות ריפוי מדהימות.

אז מה זה גהי?

את הגהי מכינים מחמאה, בתהליך של חימום איטי והוצאת המשקעים החלביים
הייתרון הגדול הוא שהגהי הוא מוצר חלב אבל לא חלבי, כלומר גם אנשים בעלי חוסר סבילות ללקטוז יכולים להשתמש בו (בזהירות). אפשר ורצוי לשמור אותו בחוץ ולא במקרר, בחום הוא נהפך לשמן בעוד שבקור הוא מתגבש ונראה כמו חמאה מאוד צהובה.
הגהי קל מאוד לעיכול ועוזר לספיגת האוכל שמעורבב איתו – כך שאם משתמשים בגהי לבישול אפשר להיות בטוחים שקיבלנו מהתבשיל את הערכים התזונתיים של כלל המרכיבים

התכונות של הגהי –
טעם – מתוק
אנרגיה – מקרר
הגהי מאזן את שלושת הדושות (לא טוב לאנשי קאפה במצבי עודף כולסטרול)

ולמה הגהי טוב?

אני חייבת לציין אחרי שנים של שימוש בגהי – שהוא פשוט טוב להמון דברים, אבל אני אציין את המרכזיים שבהם:

הגהי מחדש רקמות בגוף
עוזר במקרים של נשירת שיער
משפר את הזיכרון
מחזק ומזין את הכבד
משפר את תפקוד מערכת העיכול – מחזק את אש העיכול
מרגיע את התודעה
משפר את הפוריות אצל נשים וגברים
מחזק את השרירים
מחדש את העור
טוב לעיניים
טוב למיתרי הקול
בשימוש חיצוני – לכוויות, סדקים בעור, טחורים מדממים (בשילוב עם כורכום), יובש בעור

לנשים בהריון מומלץ לצרוך הרבה גהי כדי להגביר את הספיגה של המזונות האחרים וגם לחיזוק כל המערכות אצל האם והעובר.
לתינוקות בהודו נותנים גהי מרגע הלידה, טובלים טבעת זהב בגהי ודבש ונותנים להם. אני ממליצה לתת גהי לתינוקות מגיל 8 חודשים, אם אין רגישויות מיוחדות, פשוט לבשל את האוכל עם גהי, כדי לחזק את מערכת העיכול ואת בניית הרקמות בגוף התינוק.

תאור מקרה –
מטופלת בת 37 הגיעה אלי עם כאבים חדים בצד ימין של הבטן התחתונה, הכאבים נמשכו במשך שלושה חודשים, הרופאים עשו כל בדיקה אפשרית וכיוון שלא היו ממצאים והכאבים גרמו לחוסר תפקוד, הומלץ לה לעבור ניתוח שבמהלכו ייפתחו את הבטן באיזור וייבדקו את המצב. בנוסף היתה למטופלת נשירה קשה.
לאחר איבחון מעמיק התגלה עודף חום בגוף באזור התחתון, כשהתברר שהמטופלת משתמשת בגלולות כאמצעי מניעה הוריתי לה להפסיק אותן מיד, גלולות משבשות את המנגנון ההורמונלי הנשי ויוצרות עודף חום בגוף שיכול להתבטא במגוון צורות – דלקות באזורים שונים, אפצעס, מיגרנות ועוד

אופן הטיפול -
המטופלת עברה ניקוי תזונתי להורדת החום במשך שבועיים, במהלך הניקוי המטופלת התחילה לאכול גהי, כפית X פעמיים ביום
המטופלת לקחה צמחים בנוסף –
Shatavari – Asparagus racemosus
Ananta - Tylophora indica צמח מקביל ל- (Sarsaparilla)

כעבור שבוע עברו הכאבים.

המטופלת המשיכה לאחר הניקוי עם תזונה "מקררת" ועם הגהי

המטופלת דיווחה על הרגשה מצוינת בגוף, הנשירה הפסיקה, הרבה אנרגיה, ווסת סדירה ובריאה.
עד היום שלוש שנים לאחר תחילת הטיפול המטופלת צורכת גהי באופן קבוע – שמאזן אותה ומזין את הגוף שלה בצורה הטובה ביותר

אני חושבת שכדאי לשלב גהי בחיי היומיום בבישול האוכל, במקום שמן – כיוון שהדבר הופך את האוכל למזין יותר ועוזר לספיגת המזון והאיכויות שלו.
בנוסף במקרים רבים יש לקחת את הגהי כתרופה, בייעוץ של מטפל, בכמות המומלצת ע"י המטפל ולעיתים בשילוב עם צמחים נוספים.

תגיות:

TOP