משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

תבשיל אורז פראי אורגני של רוית סורוגטי ממרכז שורשים

מחבר:

מצרכים: 

2 כוסות אורז פראי רצוי אורגני

 2 בצלים קצוצים

5 גזרים חתוכים לגפרורים דקים או מגורדים בפומפייה גסה.

 2-3 כפות שמן זית אורגני

1 כף מלח גס

 1 כפית אבקת קינמון טחון

1 כפית מלח דק

 מעט פלפל שחור גרוס (לא חובה)

1/2 כוס מים

צרור פטרוזיליה ושמיר קצוצים

 

אופן ההכנה:

  • בסיר גדול שמים את האורז וממלאים במים ומביאים לרתיחה, כשהמים רותחים מוסיפים מלח גס וכורכום.
  • מבשלים כ-15 דקות עד שהאורז חצי מוכן, מסננים את האורז.
     
  • בסיר אחר שמים שמן ומזהיבים את הבצל, מוסיפים גפרורי גזר ומטגנים מספר דקות עד שהגזר מקבל גוון כתום עמוק.
     
  • מוסיפים אבקת קינמון, מלח דק ,פלפל שחור ואת האורז המסונן ומערבבים.
     
  •  בעזרת כף יוצרים בתערובת האורז שלושה שקעים שישמשו מעין "ארובות אדים", שופכים את חצי כוס המים באופן שווה בתוך ה"ארובות". סוגרים את הסיר במכסה עטוף במגבת מטבח.
  •  מבשלים 1/2 שעה על אש נמוכה, בתום הבישול מוסיפים את עשבי התיבול

ומערבבים , מניחים בצד לצינון קל.

  •  אוכלים ונהנים.

 

לאתר של מרכז שורשים

TOP