משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

קיש כרישה ופטריות עם קרם גבינת קשיו

מחבר:

מרכיבים לבצק:

2 כוסות קמח

חצי כפית מלח

4\1 כוס מי קרח

4\3 כוס שמן קוקוס של פוקה במצב מוצק אך מפורר

הכנת הבצק:

מערבבים את הקמח והמלח. מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים היטב בקמח בעזרת הידיים לקבלת פירורים. מוסיפים את המים ומעבדים היטב עד שמתקבל כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה - שעה. לאחר מכן מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר תבנית הפאי ומהדקים אותו לתבנית. מחוררים בעדינות את שכבת הבצק בעזרת מזלג על מנת למנוע תפיחה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות.

 

מרכיבים למלית:

2 - 3 גבעולי כרישה, שטופים היטב וקצוצים

2 סלסלות פטריות טריות (500 גרם) חתוכות גס

שמן קוקוס של פוקה

פירה מ-2 תפוחי אדמה גדולים

חצי פחית קרם קוקוס

מלח, פלפל ואגוז מוסקט

הכנת המלית:

מחממים במחבת מעט שמן קוקוס ומאדים את הכרישה במשך מספר דקות. מוסיפים את הפטריות ומאדים מספר דקות נוספות עד ריכוך חלקי של הפטריות. בקערה מערבבים את הכרשיה, הפטריות ושאר חומרי המלית.

 

מרכיבים לקרם הקשיו:

4\1 כוס אגוזי קשיו של נביטאס נטורלס שהושרו במים מספר שעות

1 כוס מים

2.5 כפות קמח טפיוקה

מעט מלח

1 כפית מיץ לימון טרי

2 כפות שמרי בירה

להכנת הקרם:

שמים את כל המרכיבים בבלנדר ומערבלים למספר שניות. מעבירים את התערובת לסיר על אש בינונית ומערבבים כל הזמן. תוך מספר דקות התערובת הופכת צמיגית בדומה למרקם גבינה.

 

הכנת הקיש:

לאחר שבצק הקיש נאפה במשך 10 דקות, שופכים מעליו את המלית ומהדקים אותה היטב. מוסיפים מלמעלה את שכבת קרם הקשיו הנוזלי ומהדקים היטב. אופים בחום של 180 מעלות במשך 35-45 דקות, עד שהקיש הופך זהוב. בתיאבון!

TOP