משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

פאי תפוחים חגיגי של אביטל סבג

מחבר:

למידע על אביטל סבג

 

לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

 

לבצק:

2 כוסות אגוזי-מלך

1 כף שמן קוקוס

4 תמרים מזן מג'הול ללא גלעין

1 כוס ריבת פירות יער ללא סוכר

 

 

למלית:

3 תפוחי-עץ מסוג גרנד-סמיט

4 כפות שמן קוקוס

4 כפות סירופ מייפל 

2 כפיות קינמון

2 כפות תמצית חליטה מנקה (סירפד)-פוקה

 

 

הכנת העוגה:

טוחנים את האגוזים במעבד מזון ומוסיפים כף שמן קוקוס.

מהדקים את הבצק שנוצר אל תחתית תבנית הפאי ומורחים מעליו את הריבה.

קולפים את תפוחי-העץ ופורסים לחצאי עיגול.  מניחים במחבת עם  4 כפות שמן קוקוס ומאדים מספר דקות.  

מוסיפים את סירופ המייפל, תמצית תה קלנזינג  והקינמון ומערבבים בעדינות. ממשיכים לאדות עד שהנוזלים נספגים.  מסדרים את התפוחים מעל לבצק בצורת מניפה  עד לכיסוי מלא  ושומרים בקירור למשך שעה .

 

כדאי לדעת:

באחד מטיוליי הקולינריים, כאשר הוזמנתי לכתוב על הרגלי האכילה במנזרי-זן, הגעתי להונגריה.  שם, במנזר העונה לשם וואן-קוואנג-סה הכנתי את העוגה הזאת.  ראש המנזר ויושביו קיבלו את פניי בחום ובאדיבות וביקשתי לפנק אותם בעוגה טובה.  מאחר שהמנזר נמצא בלב יער,  רחוק מכל יישוב, לא היו במטבח חומרים זמינים והיה עלי לנצל את מה שהטבע הציע, ביער ובגינה.  מצאתי כמה תפוחי-עץ שנקטפו בחצר, אגוזים שנאספו, וריבת מפירות יער שהוכנה כמה ימים קודם.  כך נולדה העוגה.

המתכון והצילום לקוחים מתוך הספר של המחברת אביטל סבג שיצא לאור בפברואר 2014, צילמה מיכל לנרט, הוצאת גפן.

המלצות קוראים:

אביטל יקרה,

זו יצירת אמנות מרהיבה,

התמונות, השירים, העיצוב, השרוך,

ההטבעה, הצילומים שלך,

העדינות,

ההקדמה של ספי, וכמובן המתכונים...

מוצג אצלנו בסלון ....

כל הכבוד לך על הדיוק.

- ניסים אמון

 

ניתן להשיג בכל רשתות השיווק ובקניה ישירה דרך הלינק המצורף כאן

 

 

 

TOP