משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

סלט סלק ותותי זהב

מחבר:

סלט ירוק נפלא ומעורר תיאבון עם טעמים מפתיעים בזכות החמצמצות של תותי הזהב, אגוזי המלך המסוכרים והסלק הצלוי.

 

רכיבים:

6 סלקים קטנים, קלופים וקטומים

1 כף שמן זית

2 כפות שמן המפ של פוקה

2\1 כוס אגוזי מלך

1 כף סוכר קוקוס של נביטאס נטורלס

8\1 כפית אבקת מוסקט

1 כף סירופ מייפל או אגבה

1 כף חומץ בן יין אדום (או בלסמי)

1 כפית חרדל דיז'ון

150 גרם עלי בייבי

4\1 כוס תותי זהב של נביטאס נטורלס

מלח ים ופלפל שחור

 

הכנה:

לחמם את התנור ל-180 מעלות.  בתוך כלי חסין לחום, לשים את הסלקים ולמרוח אותם בשמן זית. לפזר מעל מעט מלח ים ופלפל.

לכסות ברדיד אלומניום, לאפות במשך 60-75 דקות או עד שהסלקים רכים.

להוציא מהתנור, להניח לזה להתקרר מעט, לחתוך לרבעים ולשים במקרר.

להניח נייר אפייה על צלחת. לשים את אגוזי המלך במחבת בינונית בחום בינוני - גבוה ולקלות במשך מספר דקות עד האגוזים חמים.

להוסיף למחבת את סוכר הקוקוס, המוסקט וכף אחת של מים, מעט מלח ופלפל. להמשיך לקלות ולערבב כל הזמן, עד שהסוכר נמס והמים מתאדים (בערך 2-3 דקות)

להוריד מהאש ולשפוך את תכולת המחבת לצלחת.

להכנת הרוטב - בקערה קטנה, לערבב את שמן ההמפ, המייפל, החומץ, החרדל, 4\1 כפית מלח ומעט פלפל שחור.

בקערה גדולה, לשים את עלי הבייבי, הסלקים ותותי הזהב. לצקת מעל את הרוטב ולערבב בעדינות.

להגיש את הסלט בצלחת הגשה ולזרות מעל את האגוזים המסוכרים.

 בתיאבון!

 

*ניתן לשדרג את הסלט על ידי הוספת קוביות טמפה

 

 

TOP