משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

סושי טבעוני עם אורז אדום מלא

מחבר:

מרכיבים

4 דפי אצות נורי

 

אורז לסושי

1 כוס אורז אדום מלא

2 כוסות מים

הכנת האורז

מבשלים את האורז בסיר עם מכסה כ-20 דקות עד שכל המים נספגים באורז.

כשהאורז מוכן מניחים אותו על מצע שטוח להתקרר. שופכים מעל את החומץ ומערבבים בעדינות עם כף עץ.

 

חומץ לאורז

3 כפות חומץ אורז

2 כפות סוכר קנים

2\1 כפית מלח ים אטלנטי דק

הכנת החומץ

מערבבים את כל המרכיבים במחבת על להבה נמוכה עד להמסת הסוכר והמלח (לא להרתיח).

מניחים להתקרר בטמפרטורת החדר.

 

ירקות מילוי לסושי

1 גזר

1 בטטה

3 גבעולי בצל ירוק

8 פטריות שיטאקי טריות

8 גבעולי אספרגוס

3 חופנים עלי תרד טריים עם הגבעול

2 כפות שומשום שחור

1 כף שמן שומשום קלוי

2 כפות רוטב סויה\ תמרי

הכנה המילוי

חותכים את הגזר, בטטה ובצל ירוק לרצועות דקות וארוכות.

חותכים את פטריות השיטאקי לרצועות ומערבבים בקערה עם שמן שומשום ורוטב סויה ומניחים בצד בכדי שהפטריות ייספגו את הרוטב.

מאדים בסיר אידוי את רצועות הבטטה והגזר וכעבור 3 דקות מוסיפים לאידוי את האספרגוס ועלי התרד ומאדים עוד 2 דקות.

מסירים מהאש ומוציאים את הירקות מסיר האידוי לצלחת להתקרר.

קולים במחבת יבשה (ללא שמן) את זרעי השומשום השחור כשתי דקות ומניחים בצד להתקרר.

 

הכנת הסושי

עכשיו כשהכל מוכן, מתחילים במלאכת גלגול הסושי.

על מחצלת סושי מניחים את דף הנורי, ומעליו, על חצי הדף הקרוב אלינו מניחים שכבה דקה של האורז האדום עם הרוטב ומהדקים היטב.

לאחר מכן מניחים את הירקות שהכנו, מפזרים מעט שומשום שחור ומגלגלים.

חשוב לגלגל בצורה מהודקת. בסוף מרטיבים מעט את השוליים של דף הנורי וסוגרים את הרול.

עם סכין חדה חותכים את הרול ל-8 חתיכות ומגישים עם רוטב סויה\ תמרי, משחת ווסאבי וג'ינג'ר יפני מוחמץ.

בתאבון  !!

 

מאת השף ניר לוי

 

 

תגיות:

TOP