משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

מרק תירס קרמי

מחבר:

מרק חגיגי בשילוב טעמם הנפלא של מי הקוקוס ובמקרם קרמי, עשיר ומפנק של אגוזי הקשיו.

 

מרכיבים:

4 קלחי תירס (רצוי אורגני)

3\1 כוס אבקת מי קוקוס של נביטאס נטורלס

2\1 כוס אגוזי קשיו של נביטאס נטורלס

1 כף מיסו

1 כף שמן קוקוס של פוקה

3\1 כוס בצל קצוץ

8\1 כפית פלפל חריף

3 כפות מיץ לימון טרי

2\1 כפית מלח

 

לקישוט:

1 אבקודו חתוך לקוביות

1 כוס עגבניות שרי חתוכות

 

הכנה:

הפרידו את גרעיני התירס מקלחי התירס ושימו את הגרעינים ואת הקלחים בסיר גדול.

הוסיפו את אבקת מי הקוקוס ואגוזי הקשיו לסיר, הוסיפו 6 כוסות מים מסוננים, הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו במשך 15 דקות.

בזמן הזה, המיסו את שמן הקוקוס במחבת, הוסיפו את הבצל ולאחר 2 דקות הוסיפו את הפלפל והמשיכו לבשל עוד מספר דקות. לאחר מכן הוסיפו את המיסו.

כשהתירס מוכן, הוציאו את קלחי התירס (שמהם הוצאנו את הגרעינים האכילים לפני כן).

הוסיפו לסיר את תוכן המחבת, מיץ הלימון והמלח והשתמשו במוט בלנדר על מנת לטחון את התערובת למרק אחיד.

*ניתן לסנן את תוכן המרק דרך בד חיתול לקבלת מרקם חלק יותר או לאכול את המרק כמו שהוא. כמו כן ניתן לאכול את המרק חם או קר.

מוזגים את המרק לקערות, מקשטים בעגבניות שרי ואבוקדו מלמעלה ומגישים! בתיאבון!

TOP