משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

מרק קרם סלק וגזרים מקורמלים

מחבר:

רכיבים: 
מרק מעולה ויוצא מגדר הרגיל 6-8 מנות

    

4 סלקים בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים
4 גזרים גדולים ויפים קלופים ושלמים
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קלוף
תערובת תבלינים: 1 לימון פרסי,
1 פלפל יבש חריף (לפי הטעם)
1 כוכב אניס,
5  ס"מ מקל שוש קרח (ליקוריץ),
1 כפית זרעי כוסברה שבורים,
1/2 כפית זרעי כמון,
1/2 כפית זרעי שומר,
3 גרגרי פלפל אנגלי
חתיכה קטנה של גלנגל יבש
11/4 כפית מלח
21/2 ל' מים
 
2 תיונים של חליטת ענבי שועל של פוקה
 
לגזר:
2 כפות שמן קוקוס
תערובת תבלינים: 11/2 כפית אבקת קינמון,
11/2 כפית אבקת כורכום,
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי,
1/2 כפית אבקת זרעי אניס
וקורט אבקת ציפורן
2 כפות סוכר קוקוס
 
להכנת המרק: לשים בסיר את הירקות התבלינים המים והמלח, להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל על להבה בינונית עד אשר הסלק רך (לבדוק עם מזלג) כאשר הסלק רך לשים בסיר את התיונים לכסות ולתת לעמוד 1/2 שעה.
להוציא את הירקות מהסיר להפריד את הגזרים. את הסלק והג'ינג'ר לשים בבלנדר
לסנן את התבלינים מנוזלי המרק ולהוסיף מספיק נוזלים לבלנדר ולטחון.
להחזיר לסיר את ציר המרק המסונן, להוסיף את מחית הסלק
לטרוף היטב ולהביא לרתיחה
 
קירמול הגזרים :לחצות את הגזרים לאורך. לחמם במחבת את שמן הקוקוס, להוסיף את התבלינים ולערבב עם כף עץ. לשים את חצאי הגזרים המבושלים (בזהירות לא לשבור) ולהשחימם משני הצדדים. לזרות את סוכר הקוקוס, להפוך את הגזרים שיתפלשו היטב, לכבות את הלהבה ולהוציא את הגזרים מהמחבת החם.
 
להגשה: למזוג מהמרק לצלחות אישיות ולהוסיף לכל צלחת גזר מתובל

 

תגיות:

TOP