משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

מרק סרפד

מחבר:

מרק סרפד שאפילו מאותגרי הסרפדים יהנו ממנו (נבחן במציאות)

* להרתיח 2 ליטר מי שתיה

* להוסיף 1 שורש סלרי קלוף חתוך לחתיכות גדולות (לשמור את הירוק)

* לצרור בתוך 'כדור תה': 1/2 כפית זרעי חרדל שחור, 1/2 כפית זרעי כוסברה, 1/4 כפית גרגרי פלפל שחור, 5 תרמילי הל מעוכים, 5 גרגרי פלפל אנגלי, 5 גרגרי ערער, 2 מסמרי ציפורן, חתיכה קטנה של מייס (משיה) - כ-2 סמ"ר - ולהוסיף את שקיק התבלינים לסיר

* בנוסף להוסיף לסיר: 5 ס"מ מקל שוש, 2-3 ס"מ שורש כורכום טרי קלוף (ניתן להחליף ביבש טחון), 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קלוף, 10 ס"מ מקל קינמון

* להביא לרתיחה ולבשל 10 דקות

* להוציא את כדור התבלינים וכן את הקינמון והשוש - ניתן לזרוק

* להוסיף צרור גדול ונדיב של סרפדים טריים ללא הגבעולים התחתונים (ממש הרבה) ואחרי כמה שניות לסנן את כל תכולת הסיר - לשמור את הנוזלים!!! וכמובן גם את הסרפדים שנשארו במסננת עם השורשים (שבשלב זה שלאחר החליטה ממלאים פחות או יותר 2 כוסות)

* לטחון בבלנדר / מעבד מזון את תכולת המסננת (הסרפדים עם השורשים) עם חלק מנוזלי המרק על מנת לאפשר טחינה נוחה

* להחזיר את שאר הנוזלים לסיר ולהוסיף את גבעולי שורש הסלרי עם 1.5 כפית מלח ים אטלנטי ו-1/2 כוס קוואקר דק

*להביא לרתיחה ולבשל 10 דקות

* להוציא את גבעולי הסלרי, להוסיף את 'רסק' הסרפד מהבלנדר, להביא לרתיחה. לטעום ולתקן תיבול לפי הטעם

לבריאות ולשמחה !

TOP