משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

מרק דלעת פיקנטי

מחבר:

מרק פשוט אך טעים להפליא בזכות המתיקות העשירה של הדלעת הצלויה, הטעם הנפלא של מי הקוקוס והתבלינים הפיקטניים.

 

מרכיבים:

1 ק"ג דלעת \ דלעת יפנית\ דלורית

5 כפות אבקת מי קוקוס של נביטאס נטורלס

4\1 כפית אבקת קארי

8\1 כפית פלפל קאיין

שמן קוקוס של פוקה

מלח ים ופלפל

 

הכנה:

חממו את התנור לחום של 190 מעלות צלזיוס.

סלקו את זרעי הדלעת, וחתכו אותה לחתיכות גדולות.

מרחו את חתיכות הדלעת בשמן קוקוס ותבלו אותן במלח ופלפל.

הניחו אותן בכלי חסין חום הפוכים, כשהחלק הבשרני פונה כלפיי מטה, מזגו מים עד לגובה 2 ס"מ והכניסו לתנור למשך שעה, עד שהדלעת רכה.

הוציאו את הדלעת והניחו אותה להתקרר על צלחת.

כשהדלעת התקררה, הפרידו את החלק האכיל מהקליפה ושימו אותו בסיר עם אבקת מי הקוקוס, הקארי, הקאיין, 2 כפות שמן קוקוס ו- 1.5 כוסות מים והשתמשו במוט בלנדר על מנת לטחון את המרכיבים למרק בעל מרקם אחיד. הוסיפו מים ותבלינים לפי הטעם הרצוי וחממו את המרק על אש בינונית. בתיאבון!

TOP