משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

הלחם משנה החיים של שרה בי

מחבר:

לבלוג של קרין קידר

אז הלחם הזה שאין בו דגנים בכלל ומה שמדביק את כל הגרעינים שבו זה קליפות פסיליום וזרעי פשתן וצ'יה
הוא לא ממש לחם. אבל יש בו את הנגיסות הנדרשת והוא כאמור פשוט טעים.

לא קשה להכין אותו, למעשה מערבבים הכל ישר בתבנית סיליקון בה הוא יאפה. מניחים לו לעשות את הענינים
שסיבים יודעים לעשות, כלומר להידבק. ואז אופים אותו.
חשוב לפרוס אותו רק שהצטנן לחלוטין. אני פורסת ומקפיאה ואז מחממת בטוסטר קופץ ומרוויחה טעם של אגוזים
קלויים.
כוס גרעיני חמניה
חצי כוס גרעיני פשתן
חצי כוס אגוזים או שקדים/ חצי כוס גרעיני חמניה (שינוי קטן. ק.ק.)
אחת וחצי כוסות קוואקר גס
2 כפות צ'יה
4 כפות קליפות פסיליום (קונים בחנויות טבע)
כפית מלח דק
כף מייפל טהור
3 כפות גהי/ שמן קוקוס מומס/ (שמן זית - אני מכינה עם שמן זית)
כוס וחצי מים
מערבבים קודם את כל היבשים. את הרטובים מערבבים בנפרד. שרה מערבבת הכל יחד ישר בתבנית סיליקון של אנגליש קייק.
אני נוטה לערבב בקערה ואז להעביר לתבנית. עוד כלי לנקות אבל פחות ליכלוך מסביב. עם כף דוחסים את התערובת בתבנית.
מניחים לשעתיים לפחות או ללילה (אני שומרת במקרר עד שאני מתפנה לאפות). התערובת תתמצק ותהפוך לגוש אחד.
מחממים תנור ל - 175 מעלות.
אופים 20 דקות בתוך התבנית. מוציאים מהתבנית (חם!, זהירות, מניסיון..) ומניחים על רשת התנור, ממשיכים לאפות
30-40 דקות עד שמזהיב ושמקישים על הכיכר היא משמיעה צליל חלול.
מצננים לגמרי לפני שפורסים. מחזיק בקופסא סגורה חמישה ימים. קופא כאמור מצוין.

תגיות:

TOP