משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

גרנולת כוסמת וקינואה מונבטות עם קקאו ודובדבנים

מחבר:

 
יש פה את ריכוז מזונות העל המגניב העולם. לשמחתי התחילו ליבא את המוצרים המעולים של נביטס.
אז סוכר קוקוס, גוג'י בריס, צ'יה, קקאו נא ועוד מלא אחרים נהיו אפשרות זמינה בחנויות הטבע.
אני מבטיחה לכתוב לכם מה הסיפור של מזונות העל. וכמובן את דעתי המבלבלת עליהם. לא היום..
את הגרנולה הזו מייבשים לאט לאט ולא אופים על מנת לשמור כמה שאפשר על הערכים התזונתיים
של הסופרמנים האלה. גרנולת כוסמת שונה תמצאו פה.
 
כוס כוסמת ירוקה
חצי כוס קינואה
שוטפים את הכוסמת והקינואה יחד במסננת עד שהמים צלולים. מסננים.
משרים בקערה גדולה עם הרבה מים לחצי שעה.
מסננים ומשאירים במסננת מעל קערה. מכסים במגבת מטבח.
'משקים' את הגרעינים תחת מים זורמים שלוש ארבע פעמים ביום.
בכל פעם מרטיבים את כולם, מנערים היטב ומכסים שוב במגבת.
נזהרים מסתימה במסננת, אז חשוב לנער, אם לא, ירקבו...
למחרת יהיה כבר נבטוט. יום אחרי, יהיה נבטים כאלה:
נבטי כוסמת
חצי כוס שזיפים יבשים מגולענים קצוצים גס
חצי כוס דובדבים חמוצים יבשים
חצי כוס גוג'י בריס
שליש כוס גרעיני צ'יה
חצי כוס קוקוס מיובש (לא חובה, אני לא שמה תמיד)
כוס (או יותר) אגוזים (לוז פקאן מלך שקדים - מה שאוהבים) - קצוצים גס
כפית תמצית וניל
חצי כפית מלח
רבע כוס סוכר קוקוס או סוכר חום דק או מייפל טהור
1/3 כוס קקאו טהור
1/4 כוס קקאו ניבס
3 כפות שמן זית עדין או שמן קוקוס
בקערה גדולה משרים לשעה את הפירות היבשים בהרבה מים.
מסננים היטב. מחזירים לקערה.
מוסיפים את הכוסמת והקינואה המונבטים, את האגוזים, הצ'יה והקוקוס.
מערבבים בעדינות. הכי קל עם הידיים.
מערבבים בקערית את הוניל, המלח, הסוכר או המייפל, הקקאו, הניבש והשמן.
מערבבים את התערובת בעדינות רבה לתוך תערובת הכוסמת.
נבטים עירבוב
משטחים על נייר אפיה בתבנית אפיה גדולה או שתיים קטנות ומייבשים בטמפרטורה הכי נמוכה של התנור שלכם,
שלי חמישים מעלות, ל 8-10 שעות. כן, כל כך הרבה.. עד שהתערובת יבשה וזהובה קלות.
אם יש לכם מייבש מזון מצ'וכלל זה הזמן לנקות ממנו את ערימת האבק שהצברה עליו.
מאחסנים בצנצנת אטומה.
הכי טעים לאכול עם בננה וחלב אגוזי לוז (מי אמר טעם נוטלה?!!!!)

תגיות:

TOP