משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

אנרג'י בר

מחבר:

מרכיבים

תבנית רגילה של תנור 27X33 ס"מ

3 כוסות שיבולת שועל שלמה (קואקר)

4\3 כוס + 1 כף שמן קוקוס מומס (180 גרם לפני המסה)

2\1 כוס דבש\ סילאן

4\1 כוס סירופ מייפל אמיתי

4\3 כוס סוכר קוקוס של נביטאס

2 כפיות אבקת קינמון

1 כפית מלח

1 כוס פתיתי קוקוס לא ממותקים

2\1 כוס שומשום מלא

2 כוסות אגוזים או שקדים קלויים

2 כוסות פירות יבשים קצוצים גס (תאנים, צימוקים, חמוציות, גוג'י ברי, תותי זהב, תותי עץ - מולברי)

אופציה - 2\1 כוס שבבי קקאו של נביטאס

 

הכנה

מחממים תנור ל - 150 מעלות

מפזרים את השיבולת שועל על נייר אפיה וקולים בתנור כחצי שעה. מערבבים מידי פעם כדי שהשיבולת שועל תיקלה באופן אחיד. כעבור חצי שעה, כשהיא מזהיבה, מוציאים מהתנור ומצננים.

מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים היבשים : השיבולת שועל, הפירות היבשים החתוכים, האגוזים והשקדים, השומשום והקוקוס.

מחממים בסיר גדול את השמן קוקוס, דבש\ סילאן , מייפל, סוכר קוקוס, מלח ואבקת קינמון. מביאים לרתיחה ומבשלים כשתי דקות. מסירים מהאש, מוסיפים פנימה את התערובת היבשה ומערבבים היטב עד שכל המרכיבים עטופים בתערובת.

משטחים את העיסה שקיבלנו על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים את התערובת בעזרת כף עץ על כל התבנית באופן שווה. מניחים עוד נייר אפייה מלמעלה ומהדקים היטב את העיסה בידיים, עד לקבלת גובה שווה של העיסה בתבנית ומכניסים למקרר לשעה.

מוציאים מהמקרר, מסירים את נייר האפייה, מניחים על קרש חיתוך וחותכים לריבועים או מלבנים ושמרים בכלי אטום במקרר.

 

מאת השף ניר לוי

תגיות:

TOP