שוקו חם פרואני אמיתי

משקה הקקאו החם הזה מפוצץ בנוגדי חמצון, מינרלים ואדפטוגנים מפחיתי לחצים ומתחים הוא טייק מודרנית על המשקה הפרואני המסורתי ממנו נהנים בחגים המיוחדים ביותר בתרבות הפרואנית. משקה הקקאו הזה הוא הדרך המושלמת לפתוח את הבוקר ליום אנרגטי, מלא מוטיבציה ותחושת חיות.

מתכון לשוקו חם פרואני אמיתי

מרכיבים (לשתי כוסות):
½ כוס אגוזי קשיו
2 כוסות מים
½ כוס אבקת קקאו
¼ כוס סוכר קוקוס
1 כפית אבקת מאקה
½ כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח ים או הימלאיה

הוראות הכנה:

  1. בבלנדר נערבב במהירות הגבוהה ביותר את אגוזי הקשיו, המים והמלח עד שנוצר מעין חלב קשיו ואנחנו רואים שהנוזל מתחיל להקציף. יקח בערך דקה בבלנדר חזק.
  2. נעביר את החלב קשיו לסיר בגודל בינוני ונניח אותו על אש בינונית. נערבב אל תוך החלב את אבקת הקקאו, הסוכר קוקוס, אבקת המאקה, הקינמון והוניל.
  3. נמשיך לערבב היטב (עדיף עם מטרפה או מקציף חשמלי) עד שמתחילות להיווצר בועות קטנות וכל הגושים נעלמים. כשהמשקה חם וכל הגושים נעלמו, נסיר את המשקה שלנו מן האש, נעביר לשני ספלים ונהנה.