קראמבל תפוחים סתווי(עם דבש מאנוקה רוא)

אחד הקינוחים האהובים עלינו שיכניס לכם את אווירת הסתיו הביתה! מתכון פשוט, ללא סוכר (חוץ מדבש המאנוקה המדהים שלנו!) והכי טעים ומנחם שיש! מושלם לערבים בהם האוויר מתחיל להתקרר, לצד כוס תה מפנק וספר טוב. 

רכיבים:
ציפוי קראמבל
1 כוס קמח (ניתן להשתמש גם בתחליף ללא גלוטן)
¼ כוס דבש מאנוקה רוא
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
½ כפית קינמון טחון
3 כפות חמאת גהיי אורגנית

מילוי תפוחים
חצי קילו (כ-6 תפוחים) קלופים וחתוכים לקוביות או לחתיכות בגודל ביס
¼ כוס דבש מאנוקה רוא
1 כף מיץ לימון
2 כפות קמח
½ כפית מלח
1 כפית קינמון טחון

הוראות הכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות צלזיוס. משמנים קלות תבנית אפייה בגודל 20 ס"מ ומניחים בצד.

2. ציפוי קראמבל
בקערה בינונית מערבבים את הקמח, מלח, אבקת אפייה וקינמון.
(1 כוס קמח (ניתן להשתמש גם בתחליף לל"ג)
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
½ כפית קינמון טחון)
מוסיפים את הדבש וגהי ומערבבים בעזרת מזלג עד לקבלת תערובת פירורית.
(3 כפות חמאת גהיי אורגנית
¼ כוס דבש מאנוקה רוא)

3. מילוי
בקערה גדולה מערבבים את התפוחים החתוכים, דבש, מיץ לימון, קמח, וקינמון טחון.
(חצי קילו(כ-6 תפוחים) קלופים וחתוכים לקוביות או לחתיכות בגודל ביס
¼ כוס דבש מאנוקה רוא
1 כף מיץ לימון
2 כפות קמח
½ כפית מלח
1 כפית קינמון טחון)

4. מעבירים את תערובת התפוחים לתבנית האפייה ומייצרים שכבה אחידה למילוי.

5. מפזרים את תערובת הקראמבל בצורה אחידה על החלק העליון.

6. מכניסים לתנור למשך 35 עד 45 דקות או עד שהקראמבל מקבל גוון זהבהב.

7. נותנים להתקרר כ- 15 דקות, ניתן להגיש חם עם גלידה מועדפת.