קינואה בול

הקינואה היא זרע קטן ועגול אשר נצרכה במשך אלפי שנים על ידי מקומיים בדרום אמריקה. קינואה מכילה יותר חומרים מזינים מרוב הדגנים בעולם ומוגדרת כמזון-על.
קבלנו את המנה המושלמת לארוז לעבודה, ללימודים, או סתם ארוחת צהריים או ערב קלילה: קינואה בול- פשוט להכנה, מזין, ועשיר בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.

קינואה בול

רכיבים לרוטב פלפל אדום קלוי:
450 גרם פלפלים אדומים קלויים
1 שן שום
½ כפית מלח
1 מיץ לימון
125 מ"ל שמן זית
75 גרם שקדים

רכיבים לבול:
½ כוס קינואה מבושלת
תרד, קייל, מלפפון או כל ירק/עלה ירוק אחר
גבינת פטה (אפשר טבעונית)
זיתי קלמטה
בצל אדום פרוס דק או מוחמץ
בזיליקום, פטרוזיליה או שמיר קצוצים
שמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. מניחים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה. המרקם צריך להיות סמיך אך יחסית חלק.
  2. מבשלים את הקינואה לפי הוראות האריזה כשהקינואה מוכנה, אנחנו מוכנות לבנות את הקינואה בול שלנו.
  3. אחסנו שאריות במיכלים נפרדים והרכיבו כל קערה ממש לפני ההגשה, במיוחד את הירוקים והרטבים.