מתכון לעוגיות שוקולדצ׳יפס ללא גלוטן

כולם אוהבים עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות, אבל אלה מיוחדות במיוחד, הודות למרכיבי מזון העל שבהן! הן יכולות להיות רכות ועסיסיות או קריספיות וקראנצ׳יות – תלוי מה אתם אוהבים. כך או כך, בכל ביס וביס תקבלו אושר טעים ושוקולדי!

מתכון לעוגיות שוקולדצ׳יפס ללא גלוטן של נביטאס

רכיבים:
¼ כוס קמח ללא דגנים
¾ כוס קמח תפוחי אדמה
¼ כוס קמח שקדים
¼ כוס קמח טפיוקה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
¼ כפית מלח
113 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (או שמן קוקוס)
¾ כוס חמאת בוטנים טבעית חלקה
¾ כוס סוכר קוקוס
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות שבבי קקאו
50 גרם שוקולד מריר או חלב קצוץ
מלח ים גס

הוראות הכנה:

  1. בקערה בינונית מודדים את כל הקמחים. מוסיפים מלח וסודה לשתייה.
  2. בקערה גדולה, נקרים חמאה וסוכר עד לקבלת צבע בהיר ותפוח. נוסיף את הביצה והוניל ונערבב עד לאיחוד. נוסיף חמאת בוטנים ונערבב שוב.
  3. מנפים את החומרים היבשים לתוך התערובת הרטובה. מערבבים לאיחוד. מוסיפים קקאו ניבס ואת השוקולד ומערבבים.
  4. מצננים את התערובת לפחות 30 דקות.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  6. השתמשו בכף או כף גלידה קטנה והניחו את בצק העוגיות על נייר האפייה. נלחץ מעט על העוגיות על מנת לשטחן. נרפד עם שוקולד צ'יפס אם רוצים ומלח ים.
  7. נאפה 11-14 דקות, תלוי אם אתם אוהבים עוגיה לעיסה או פריכה יותר.
  8. מוציאים מהתנור ומצננים.