מרק ירוק מנקה

מרק מנחם, טעים ומלא כל טוב שעושים בחצי שעה עם ירקות שיש כמעט לכולם במקרר. הירקות הירוקים מלאים בויטמינים ומינרלים, נוגדי חמצון, סיבים וערכים תזונתיים שתומכים בניקוי ופינוי רעלים בעיקר ממערכת העיכול והכבד.

מתכון למרק ירוק מנקה

מרכיבים:
1 בצל חתוך לפרחים
2 שיני שום פרוסות
1 כרישה פרוסה
1 קישוא פרוס
100 גרם אפונה (אפשר קפואה או טרייה)
1 ברוקולי חתוך לפרחים
400-500 מ״ל מים או ציר ירקות
1 כף מחית מיסו
200 מ״ל חלב צמחי (אנחנו אוהבים את החלב שקדים הביתי הזה)
1 כף שמן זית/גהיי
קורט מלח

הוראות הכנה:

  1. נחמם סיר גדול על אש בינונית. כשהסיר חם נוסיף את שמן הזית, הבצל והשום ונטגן כ5-10 דקות, עד שהבצל רך.
  2. נוסיף את הכרישה, קישוא, ברוקולי ואפונה לסיר. נערבב היטב ונבשל עוד כ5 דקות. עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  3. נוסיף לסיר את המים/ציר הירקות, מחית המיסו והחלב. נערבב, נכסה את הסיר ונבשל כ15-20 דקות עד שכל הירקות רכים לחלוטין.
  4. בשלב הזה ניתן לשחק:
  • נעביר את המרק שלנו לבלנדר או נשתמש בבלנדר מוט על מנת לטחון את המרק שלנו למרקם חלק. אם המרק סמיך מידי ניתן להוסיף עוד מים/חלב עד שהוא במרקם האהוב עליכם.
  • נטחן רק חצי מהמרק ונאחד עם המרק הלא טחון וקבלת מרקם מימי יותר עם ירקות שלמים.
  • נשמור בקערה מספר ירקות ואת שאר המרק נטחן. נשתמש בירקות כדי לקשט את המרק שלנו.