מקפא יוגורט עם פירות ואדפטוגנים

חודשי הקיץ ממש כבר לפנינו ואנחנו חושבים על נישנושים איכותיים שאנחנו יכולים לפנות אליהם כדי להתקרר בצורה איכותית שתומכת במסע שלנו לבריאות קורנת. יוגורט (גם צמחי!) מלא בפרוביוטיקה שתומכת בבריאות אוכלוסיית חיידקי המעי שלנו, צמחים ופטריות אדפטוגניים עוזרים לנו להוריד את הסטרס ומביאים שלווה – ביחד הם מתכון מנצח לנישנוש מקרר, מוצלח ומלא טעם שיכול לחכות גם שבועות במקפיא לרגע הנכון!

מתכון למקפא יוגורט עם פירות ואדפטוגנים

מרכיבים:
½2 כוסות/500 גרם יוגורט טבעי או יוגורט צמחי
2-4 כפות דבש מנוקה/דבש/סירופ מייפל
½ כפית קינמון
2 כפיות תמצית וניל איכותית
2 כפיות אבקת ביוטי/אבקת פוקוס
200 גרם פירות חתוכים קטן (אנחנו הכי אוהבים פטל ואוכמניות)
2 כפות שבבי קקאו
3 כפות פיסטוקים קצוצים – אופציונלי אבל משדרג

הוראות הכנה:

  1. נרפד תבנית בנייר אפייה. אנחנו אוהבים להשתמש בתבנית יחסית קטנה (20x20) לקבלת חתיכות עבות יותר.
  2. בקערה גדולה נערבב את היוגורט עם הדבש/מייפל, קינמון, וניל ואבקת ביוטי/פוקוס לאיחוד. נטעם ונתקן טעמים. אנחנו ממליצים להתחיל מהכמות הקטנה יותר של הדבש/מייפל ולעלות בהדרגה למתיקות הרצויה.
  3. נוסיף לתערובת היוגורט את הפירות ושבבי הקקאו ונערבב בעדינות לפיזור אחיד.
  4. נעביר את התערובת לתבנית המרופדת שלנו, נחליק את פני השטח למיטב יכולתנו ונפזר את הפיסטוקים הקצוצים מעל.
  5. נכסה ונעביר למקפיא ללילה/5-6 שעות, עד להקפאה מוחלטת של התערובת.
  6. כשנרצה לאכול נוציא את התבנית וניתן לה לשבת כ10 דקות. נשחרר מהתבנית ואז נשבור באמצעות הידיים את היוגורט הקפוא שלנו ונהנה. ניתן לשמור במקפיא כחודש.