לחם בננה קוקוס ודבש מנוקה

לחם בננה קוקוס נטול גלוטן הוא הליווי המושלם למאצ׳ה של אחר הצהריים. אנחנו לא אוהבים את האפייה שלנו סופר מתוקה, אז אנחנו משתמשים בכמויות קטנות של דבש מנוקה, שמוסיף טעם כל כך מובחן וטעים לקינוחים מושלמים.

מתכון ללחם בננה, קוקוס ודבש מאנוקה

רכיבים:
4 בננות בשלות מאוד
¾ כוס קמח קוקוס
5 ביצים/ביצי צ׳יה
2 כפות דבש מאנוקה
1 כפית קינמון טחון
2 כפות זרעי קנביס - אופציונלי
¼ כוס חמאת שקדים
½ כוס שקדים קצוצים
½ כפית סודה לשתייה
½ כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח הימלאיה
1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה מועכים את הבננות בעזרת מזלג. מוסיפים את קמח הקוקוס, הביצים, דבש מנוקה, חמאת שקדים, זרעי המפ, קינמון, סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח, וניל וחצי מהשקדים. השתמשו במטרפה כדי לערבב היטב את הבלילה.
  3. יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת ומפזרים מעל את החצי השני של השקדים. אופים עד שמרכז העוגה תפח והתחיל להיסדק, מרגיש יציב למגע, כ-45 עד 55 דקות. סכין אמורה לצאת נקייה אם מכניסים אותה למרכז העוגה. מצננים לחלוטין לפני החיתוך וההגשה.
  4. מכיוון שזאת עוגה לחה, הקפידו לאחסן אותה בכלי אטום במקרר או במזווה. היא אמורה להחזיק מעמד לפחות חמישה ימים כאשר מאוחסנת במקרר, למרות שכנראה שתאכלו אותה לפני כן.