ארטיק מאצ׳ה ריישי מנגו

איזה כיף שקיץ!! ואין דבר יותר כיף מארטיקים ביום חם. ומה אפילו יותר כיף? שהארטיקים בריאים ונטולי סוכר! אז כשהטמפרטורות (והמצב רוח) עולים הארטיקים האלה ישר נכנסים למקפיא שלנו. הם יוצאים קרמיים, טעימים ברמות ומלאים באיכויות בריאותיות יפייפיות. ולא פחות חשוב, הם נראים פשוט מדהים.

מתכון לארטיק מאצ׳ה ריישי מנגו

מצרכים ל12 ארטיקים:

לשכבת המאצ׳ה –
2 כפיות אבקת מאצ׳ה איכותית
2 כפיות אבקת ריישי
1 כוס / 200 מ״ל חלב קוקוס
½ כוס / 120 מ״ל מים
4-6 כפיות סירופ מייפל (או דבש)

לשכבת המנגו –
2 כוסות / 330 גרם מנגו טרי חתוך לקוביות
2 כפיות אבקת ריישי
מיץ מלימון אחד
½ כוס / 120 מ״ל חלב קוקוס 

הוראות הכנה: 

  1. תלוי איזו שכבה נרצה בלמעלה של הארטיק, נתחיל איתה. אנחנו הלכנו על המאצ׳ה. בקשר לתבנית, אנחנו מצאנו שתבנית מסיליקון עובדת הכי טוב בשבילנו.
  2. נוסיף את כל המרכיבים לבלנדר (אפשר לשחק עם היחס בין החלב קוקוס והמים) ונעבד עד שנקבל מרקם חלק. נחלק את התערובת בין תבניות הארטיק (נזכור למלא רק עד החצי!).
  3. נניח את התבנית במקפיא עד לסיום הכנת שכבת המנגו כדי לייצר שתי שכבות שונות.
  4. נשטוף קלות את הבלנדר ונוסיף את המרכיבים של שכבת המנגו. נעבד שוב עד לקבלת מרקם חלק.
  5. נוציא את התבנית מהמקפיא ונמזוג את תערובת המנגו מעל שכבת המאצ׳ה. נטפח את התבנית בעדינות על משטח העבודה על מנת להוציא בועות. נכניס מקלות ארטיק בזהירות ונניח במקפיא עד שהארטיקים קפואים לגמרי כ5-6 שעות/לילה.
  6. נוציא בזהירות את הארטיקים מהתבנית. נשמור את הארטיקים במקפיא עד כשבועיים (אם הם יחזיקו מעמד כל כך הרבה זמן).