האם אורגני שווה את המחיר? 3 סיבות למה אנחנו חושבים שכן.

החודש כשאנחנו מסתכלים על האחריות הסביבתית והחברתית שלנו, אנו בוחנים מחדש את ההבדלים בין חקלאות אורגנית לחקלאות קונבנציונלית כדי להזכיר לעצמנו, ואחד לשני, מדוע חקלאות ומזון אורגניים חשובים כל כך לבריאות הפרטית של כל אחד ואחת מאיתנו ולבריאות של כדור הארץ שלנו. שאלה אחת שאנחנו שומעים הכי הרבה מהלקוחות שלנו היא: האם אורגני שווה את המחיר? אז בואו נפרק את השאלה הזו ונרד לשורש העניין כדי להבין על מה אנחנו משלמים בדיוק ומה זה אומר עבורנו.

בסופו של דבר, רק אתם יכולים להחליט אם להוציא יותר מכספכם על תוצרת אורגנית שווה את זה. אבל הנה הן שלושת הסיבות מדוע אנו בטוחים שכן:

  1. הבריאות שלך
    מזון אורגני טוב יותר לגוף שלנו. ולמרות שאנחנו אומרים את זה בצורה נחרצת מאוד, אנחנו גם מכירים בכך שזו יכולה להיות אמירה שנויה במחלוקת. המחקרים הראשוניים שהשוו את צפיפות החומרים התזונתיים של תוצרת רגילה ואורגנית מצאו כי מזון אורגני אינו מציע יתרונות תזונתיים משמעותיים. עם זאת, המחקרים בעדכניים יותר מערערים את המסקנה הזו באופן משמעותי מאוד. בהם נמצא כי פירות וירקות אורגניים מציעים רמות גבוהות בהרבה של נוגדי חמצון - שהם רכיבים תזונתיים חיוניים לשמירה על בריאות התאים שלנו, תמיכה באריכות ימים ומניעת מחלות כרוניות.
    כשאנחנו משווים את הערך הבריאותי של מזון אורגני מול קונבנציונאלי אנחנו צריכים גם להסתכל על חומרי הדברה כימיים, קוטלי עשבים ושאריות קוטלי חרקים. אנשים טוענים שכמויות הכימיקלים המשמשות לגידול תוצרת קונבנציונלית כל כך נמוכות עד שהן חסרות משמעות לגופנו. עם זאת, כאשר אנו צורכים מזון לא אורגני שוב ושוב לאורך זמן, אותן רמות "קטנות" של כימיקלים נבנות בגופנו והופכות למורכבות ורעילות מאוד עבורנו בטווח הארוך. לכן לדעתנו עדיף להימנע מהם לחלוטין - מה שאתם עושים כשאתם אוכלים תוצרת אורגנית!

  2. השפעה סביבתית
    כאן הויכוח הרבה יותר פשוט: חקלאות קונבנציונלית מזיקה לכדור הארץ. הכימיקלים המשמשים בחקלאות שאינה אורגנית מזהמים והורסים את האדמה, המים והאוויר – שלושת המרכיבים הבונים את כל הסביבה שאנו (וכל הצמחים ובעלי החיים) מסתמכים עליה כדי לשרוד. מעבר לכך חקלאות קונבנציונלית לרוב גם רואה חלקות אדמה עצומות שמוקדשות לגידול של זן אחד של צמח. לשיטה זו השפעה ממשית, מיידית ומדאיגה והיא מזיקה למגוון הביולוגי של האדמה שלנו. המגוון הביולוגי נחוץ לאדמה כדי לעבד ביעילות פחמן מהסביבה שלנו, דבר הכרחי כדי להילחם בשינויי האקלים. מהצד השני של המטבע, חקלאות אורגנית לא רק לא מזהמת את הסביבה אלא היא עובדת יחד עם הטבע כדי לבנות אדמה, לטהר דרכי מים ואוויר ושומרת על המגוון הביולוגי על ידי מתן מקום לצמחים ובעלי חיים נוספים להתקיים בסביבה.

  3. לדרך בה אתם מוציאים את הכסף שלכם יש השפעה רבה
    על ידי הקדשת קצת יותר מכספכנו לרכישת מוצרים מחקלאות אורגנית, אנחנו ממנפים את הכוח הכלכלי שלנו כדי להעביר את המסר שהבריאות שלנו ובריאות הפלנטה שלנו חשובים לנו. בכלכלה הקפיטליסטית שבה אנו חיים, חברות עובדות כדי לענות לביקוש של הצרכנים שלהם. ביקוש רב יותר לתוצרת ולמוצרי מזון אורגניים לא רק מעודד חוות לעבור לחקלאות אורגנית, הוא גם עוזר להוזיל את המחיר של מזון אורגני, שכן היצרנים יצטרכו להתחיל לפעול בקנה מידה גדול יותר כדי לענות על הביקוש של הצרכנים. על ידי רכישת מזון אורגני אנחנו תומכים במערכת מזון שתומכת בבריאות ובאריכות החיים של כדור הארץ שלנו ושל כל היצורים שבו, כולל אותנו!

סקרנים ללמוד עוד על חקלאות אורגנית, סחר הוגן וחשיבותם לבריאות שלנו ושל הפלנטה שלנו? הצטרפו אלינו בחודש יוני בחשבון האינסטגרם שלנו ללמוד על האחריות הסביבתית והחברתית שלנו ב @pukka.il וב @greenmarks.il