משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

קערת אסאי

את המנה הזו אי אפשר שלא לאהוב. היא טעימה, מגוונת, מזינה, בריאה, מפנקת, עשירה בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים, יכולה להוות חלופה נהדרת לחטיף ביניים, קינוח ואפילו לארוחה שלמה! היא צבעונית, מלאת חיוניות וצורת ההגשה שלה מאפשרת יצירתיות רבה.

המנה הזו היא קערת אסאי. היא מורכבת מבסיס של גלידת – סמודי אסאי ותוספות שונות של פירות טריים ויבשים, אגוזים וזרעים, גרנולה, שבבי קקאו וקוקוס ועוד ועוד.

היא מושלמת עבור אלו שאוהבים לשתות סמודי (שייק) בבוקר, ומעוניינים לגוון קצת בטעמים ובצורת ההגשה ומתאימה גם לאלו שמחפשים אלטרנטיבה בריאה וטעימה לארוחת בוקר בימי הקיץ החמים.

 

איך מכינים קערת אסאי?

שלב הבסיס: קערת האסאי מכילה בראש ובראשונה – אסאי!  האסאי הינו תות בעל צבע סגול כהה המכיל כמויות גדולות במיוחד של נוגדי חמצון, חומצות שומן חיוניות, ויטמינים ומינרלים. נוגדי החמצון המצויים בשפע באסאי, שומרים על בריאות התאים, מגנים על הדנ"א, מפחיתים תנגודת לאינסולין, משפרים את מראה העור, מגבירים את ייצור האנרגיה בתאים ובגוף, מאטים תהליכי הזדקנות ומחזקים את פעילות המוח.

אבקת האסאי של נביטאס נטורלס עשויה מתותי אסאי אורגניים משובחים המגיעים מיערות הגשם באמזונס, הם  ידנית, באופן בר קיימא, לרווחת החקלאים המקומיים ולשמירה על יערות הגשם החשובים. לאחר מכן סוחטים את הגרגרים למיץ והופכים אותו לאבקה בעזרת ייבוש בהקפאה – לשמירת הערכים התזונתיים.

את האסאי מערבלים בבלנדר יחד עם פרי קפוא כמו בננה, שמעניקה מרקם של גלידה צוננת, ומעט נוזל כמו חלב שקדים או אורז, מי קוקוס או אפילו עם מעט מים.

ניתן להוסיף לבלנדר גם פירות יער קפואים, אבקת ספירולינה, מאקי או ויטליס, או אפילו עשב חיטה.

שלב הקישוט: לאחר שמתקבלת "גלידה – נוזלית", שופכים אותה לקערה אישית ומתחילים לקשט!

מפזרים מעל פירות טריים כמו תותים, בננות, אפרקסים. פירות יבשים כמו תותי גוג'י, מולבריס (תותי עץ), תותי זהב, צימוקים וכולי. שבבי קוקוס, שבבי קקאו, זרעי צ'יה, גרעיני חמניה ודלעת, שברי אגוזים ושקדים ואפילו גרנולה ביתית.

מספר השילובים האפשריים הוא אין סופי וכל אחד יכול למצוא את מה שהוא אוהב... קערת אסאי -  שוקולד עם פירות יער ותותי גוג'י, קערת אסאי טרופית עם פפאיה, אננס ותותי זהב, קערת אסאי לספורטאים עם ספירולינה וצ'יה ועוד ועוד...

מתכון לקערת אסאי – שוקולד

מאת ג'ולי מוריס – השפית של נביטאס נטורלס

רכיבים:

1 בננה קפואה

1כף אבקת אסאי של נביטאס נטורלס

2 כפות שבבי קקאו של נביטאס נטורלס

1 כף אבקת קקאו של נביטאס נטורלס

חצי כוס חלב אורז או חלב שקדים

4\1 כוס אוכמניות קפואות

 

הכנה :

שימו את כל המרכיבים בבלנדר וערבלו היטב עד למרקם קרמי ואחיד. אם מעוניינים במרקם נוזלי יותר – מוסיפים מים או חלב שקדים ואם מעוניינים במרקם "גלידתי" יותר מוסיפים עוד בננה קפואה.

לאחר מכן שופכים את התכולה לקערה אישית ומפזרים מלמעלה תוספות.

רעיונות לתוספות : שבבי קוקוס, גרנולה, פירות יער, בננות, תותי גוג'י, שבבי קקאו ועוד.

 

מאת בת חן נקטלוב - יועצת מוסמכת לתזונה ואורח חיים בריא

TOP