משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

הכירו את הכורכום של פוקה

 

שורש כורכום, Curcuma longa, הידוע גם בכינוי "האל המוזהב" בהודו, נמצא בשימוש במשך אלפי שנים במסורת האיורוודה, וכמו כן כרכיב חיוני בתבשילי קארי טעימים. מכיל יותר ממאתיים פיטוכימיקלים, ואת הפיגמנטים הידועים – כורכומינואידים, המעניקים לשורש הקורן הזה את צבעו המאפיין, הזהוב והחיוני.

הכורכום הוא צמח ממשפחת הג'ינג'ר, ובעל דמיון רב לג'ינג'ר ולגנלגל, אותו ניתן לראות במראה הנפוח של שורשיו. למרות הדמיון הרב שיש לשלושת חברי משפחת הג'ינג'ר, בייחוד באופן שבו מגדלים אותם ובמראה השורש שלהם, יש להם טעמים שונים, המשתלבים נהדר ליצירת חליטת 3 הג'ינג'ר העשירה, הפיקנטית והמעוררת שלנו.

הצמח

צמח הכורכום, גדל לגובה של מטר, עם עלים מלבניים ופרחים ירוקים – לבנים יפיפיים. צמח כורכום אחד יכול להניב מעל ל-700 גרם משורשיו היחודיים בעונה אחת ומכיל 2-5% כורכומינואידים ו-5% שמן אתרי.

המקור לכורכום של פוקה

הכורכום האורגני שלנו גדל בעיקר בקרנטאקה ומהרהשטרה, שתי מדינות שכנות במערב הודו. מרבית חקלאי הכורכום שלנו, מגדלים גם ג'ינג'ר ובאיזורים מסויימים הם מגדלים אותו בשכנות לטולסי, קנה סוכר ומוקונה (צמח בעל תכונות רפואיות המטפס על קנה הסוכר).

תהליכי גידול

עם אוכלוסיה המונה מעל מיליארד אנשים, שרבים מהם אוכלים כורכום על בסיס יומי, גידול כורכום בקנה מידה גדול הוא ענין בסיסי בנופי הודו. בהודו לבדה, קיימים 1,400,000 דונם לגידול כורכום (שטח מעט יותר קטן משטחה של לונדון).

כורכום גדל בדרך דומה לזו שבה גדל קרוב משפחתו, הג'ינג'ר. שניהם צמחים רב – שנתיים, אך גדלים כחד שנתיים. במילים אחרות, למרות שהם מתקיימים למשך מספר שנים באדמה, הם נקטפים כל שנה (כמו תפוחי אדמה). מרבים אותם בעזרת שורשים מלבלבים (בדומה להורקה בתפוחי אדמה) הנשמרים בצד, לזריעה חוזרת בכל עונת קטיף.

אנו משתמשים בשורש כורכום הגדל מספר שנים באדמה, עד להבשלתו המלאה. בנוסף, השורש גדל בשיטות חקלאות אורגניות על פי התקנים האירופאיים, ללא חומרי הדברה ודישון כימיים, לקבלת תוסף כורכום איכותי, נקי ובעל יעילות מירבית.

קצת כימיה...

המושג כורכומינואידים הוא שם קיצור לשלושה רכיבים נפרדים הידועים בשם – כורכומין, דסמטוקסיכורכומין וביסדסמטוקסיכורכומין. כורכום מכיל מעל 230 רכיבים בעלי פעילות ביולוגית. הכורכומינואידים והשמנים האתרים נחשבים לחשובים ביותר.

זמינות הכורכום לגוף, יכולה לעלות באופן משמעותי, עד פי 200 על ידי נוכחות השמנים הנדיפים הטבעיים שבכורכום והוספת פלפל ארוך המכיל את החומר הפעיל – פיפרין. זו הסיבה שבגללה הוספנו לכורכום ההוליסטי שלנו, פלפל ארוך (להבדיל מפלפל שחור או מפיפרין מבודד) וכמו כן תערובת נוטריג'סט (ג'ינג'ר, ספירולינה ואצות ים ארקטיות) על מנת להבטיח ספיגה וזמינות מירביים, ואכן, משתמשים רבים מדווחים על הקלה משמעותית בכאב, בדלקת ובנפיחות, תוך מספר ימים!

כורכום הוליסטי

כורכום הוא אחד מעשרה צמחים שפוקה מפיקה בדרך ייחודית ומרוכזת במיוחד הנקראת בשם – "תמצית הוליסטית" המכילה תערובת של ספקטרום שלם של הצמח בנוסף לחומרים מסיסי שומן ומים.

רכיבים צמחים מסיסי שומן כמו שעוות, שרפים ושמנים נדיפים אינם מומסים היטב בממסים כמו מים ואלכוהול. השיטה היעילה והאקולוגית ביותר למיצוי הרכיבים הללו היא על ידי העברת הצמח בפחמן דו חמצני, בתהליך הנקרא מיצוי סופר קריטי (מיצויים צמחיים לא אורגניים רבים, נעשים בעזרת הקסן שהינו חומר טוב על מנת למצות שמנים אך נמצא כרעיל לאדם ולסביבה).

המיצויים ההוליסטיים שלנו הם תערובת של מיצויים במים ו\או אלכוהול, עם מיצוי סופר קריטי, בתוספת לאבקה מהצמח השלם. דבר זה מבטיח שאנו לוכדים את טווח החומרים הפעילים בצמח, הרחב ביותר, בצורה מרוכזת ביותר. לדוגמא, הכורכום ההוליסטי החדש שלנו הוא פי 10 יותר עשיר בכורכומינואידים ופי 1.5 יותר עשיר בשמנים אתריים. 2 כמוסות בלבד של כורכום הוליסטי מעניקות לך 155 מ"ג של כורכומין ו-55 מ"ל של שמן אתרי כורכום.

אתה יכול לראות בדיאגרמה מתחת, של האנליזה הכרומטוגרפית שביצענו. בטור הראשון משמאל ניתן לראות את הכורכומין המבודד, בטור השני, ניתן לראות את כמות הרכיבים הפעילים בשורש כורכום שלם ובטור השלישי, ניתן לראות את הכמות והריכוז הרב שיש מהכורכומין, בתמצית ההוליסטית שלנו, הפסים עבים, גדולים וברורים יותר.

 

יתרונות הבריאות של הכורכום

אנטי דלקתי יעיל ומשפר סירקולציה, עוזר לשמור על המפרקים ולשחרר כאבים. צמח זה הוכח קלינית כמסייע להורדת כולסטרול, לתמיכה במערכת העיכול ונחשב לנוגד חמצון רב עוצמה.
הכורכומין מפחית דלקת ולכן עוזר בעור מודלק, קוליטיס, אסטמה, דלקת פרקים, שרירים ועצמות. מחקרים אחרונים הוכיחו את יעילותו בתמיכה בגוף בטיפולי סרטן בגלל יכולתו לעכב גידולים, לתמוך בכבד ולשחררו מרעלנים, לעודד סירקולציה, להפחית כאב, לעודד תגובה אנטי דלקתית, למנוע אלצהיימר ולהוריד כולסטרול סוכר ושומנים בדם.

עובדות מעניינות

כורכום באנגלית הוא turmeric ושם נוסף שלו הוא curcuma, והוא בא ככל הנראה מהמילה kurkum, שהיא המילה הפרסית – ערבית לזעפרן. באירופה של ימי הביניים, כורכום נודע בשם זעפרן הודי, כיוון שהוא היווה תחליף נפוץ יותר לתבלין זעפרן.

הודו היא צרכנית הכורכום הגדולה ביותר בעולם, והצריכה בה עומדת על  1 גרם כורכום ליום, לאדם. בדר"כ התבלין נצרך ביחד עם תבלינים אחרים. באופן מעניין ביותר, הודו היא אחת המדינות הבריאות ביותר כיום.

בהודו קיימה רמה נמוכה ביותר של מחלת האלצהיימר, ומחקרים נבדק ונמצא קשר בין צריכת כורכום לבין מניעת המחלה.

 

למאמר המקורי

TOP